Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2012, 07:54
Z wielką uwagą przeczytałem wywiad Małeckiego i uważam,że tylko w całej rozciągłości potwierdził zastrzeżenia jakie są pod jego adresem. Jedno jest pewne. Jego beznadziejny charakter jest w pełni ukształtowany. Pisanie i mówienie "Patryk musi się zmienić" to myślenie głęboko życzeniowe ,które nie ma podstaw. Jest sporo zdań w tym wywiadzie ,które są po prostu kłamstwami. Ja w pełni wierzę Kazimierzowi Moskalowi i jego jest mi szkoda ,bo jego autorytet był szargany. A on sobie na to nie zasłużył. Patryk ma pretensje ,że drużyna za nim się nie wstawiła, że nie było debaty. Drogi Patryku to też o czymś świadczy. Może umknął Ci ,wyraz wielkiej ulgi na ich twarzach?

Tutaj nasuwa się jeszcze uwaga ogólna. Trucizną jaka zalała umysły społeczeństwa masowego współczesnej cywilizacji ,jest lewicowo-liberalne pojmowanie odpowiedzialności za czyny. Czytając wpisy kolegów ,którzy starali się usprawiedliwiać czyny Małeckiego ,widać było to myślenie jak na dłoni. Istotą takiego światopoglądu jest założenie ,że za czyny jednostki odpowiada społeczeństwo. Breivik zastrzelił 76 osób no ale on jest niewinny. Winne norweskie społeczeństwo. Takich przykładów jest mnóstwo ,nie będę pisał bo nie ten temat. Podobnie jest z Patrykiem. Patryk zawinił no ale oczywiście winny jest kto ? Klub, Basałaj, Cupiał, drużyna, trener, kibice, media!!! Przecież o jakąkolwiek odpowiedzialność samego pana Małeckiego podejrzewać nie należy.
Odpowiedz cytując