Wyświetl pojedynczy post
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2012, 22:03
Jeśli uda się sprzedać Małeckiego warto przypatrzyć się m.in. kilku zawodnikom z Górnika

Mariusz Magiera
Straszna bieda na pozycji której Mariusz występuje (lewy obrońca). Wychowanek Wisły, więc wydaje mi się, że byłby zainteresowany powrotem tutaj. Może nie na dłuższą metę, ale spróbować wypożyczyć go z Górnika na jakiś okres i w lecie rozglądnąć się za zawodnikiem większej klasy. W każdym razie powinien być do wyciągnięcia za nieduże pieniądze i co najważniejsze - może nie jest to wirtuoz techniczny, nie ma zajebistej wrzutki i wraz z jego przyjściem nie wzrosła by siła ofensywna drużyny, ale jest waleczny, dobry w defensywie i skutecznie egzekwuje stałe fragmenty.

Łukasz Skorupski
Pareiko ma swoje lata i niestety gra strasznie nierówno - bardzo często zdarzają mu się błędy (patrz. mecz z Zagłębiem). A Skorupski jest młody, ma spory potencjał i stalowe nerwy na tej pozycji w takim klubie jak Wisła to b. ważne

I oczywiście wcześniej sto razy wymieniany Nakoulma jeśli nie zdecydowaliby się wykupić Bitona a na to się zanosi...

Oprócz tego Arek Piech idealny do taktyki z dwoma napastnikami wiem, że dopiero ten sezon jest dla niego taki w miarę udany, ale fajnie się rozwija ma duży potencjał. Podoba mi się, że walczy za dwóch na każdym metrze kwadratowym, mimo słabych warunków fizycznych nigdy nie ustępuje w pojedynkach siłowych i tych w powietrzu co pokazał w poprzedniej rundzie na przykład w Krakowie (pojedynki z Chavezen). Oprócz tego in plus: dopierdala jak nikt w ekstraklasie, dużo widzi na boisku, dobrze się ustawia, dobre na dobitki, najlepsze uderzenia z woleja w lidze, a wielki minus to słabiutka skuteczność.
Odpowiedz cytując