|
^^^(do szpena oczywiście) Za 20 lat będziemy sprowadzac imigrantów dzieki tej idiotycznej teorii że młody czlowiek chcąc zarobić będzie musiał wyjechac zagranicę, nawet nie dlatego żeby zarobic więcej tylko żeby zarobić cokolwiek. Obecnie wśród ludzi do 30 roku życia jest w Polsce nawieksze bezrobocie a bedzie dzięki temu idiotyzmowi jeszcze gorzej.Do mojej firmy przychodzi kilka CV takich ludzi w ciągu dnia (a firma nie duża)
.Oprócz kwestii kasy o której pisałem (nie wiem z jakiej parafii twierdzisz że rząd nie będzie miał oszczędności spójrz ile osób między 60 a 67 rokiem życia umiera w Polsce) to błąd w rozumowaniu pierwszy :
- rząd poprzez wydłużenie wieku emerytalnego zabierze kolejne miejsca pracy młodym osobom- starsze osboby nie beda miały tak wygórowanych oczekiwań jak młodzi chcący założyc rodzinę -o ile bedą zdolni do pracy .... i tu jest błąd w rozumowaniu drugi:
- gdzie mgoą pracować osoby po 60 tce? kto je przyjmie? Osoby czesto schorowane, nie wpełni sprawne fizycznie czesto więc na zwolnieniach lekarsich. Kogo wybierzesz będąc szefem firmy - 30/40/50 lataka czy 60 latka? Tylko wtedy jak beda sporo tańsze od 25 /30 latka zdecydujesz się na taki krok. Logika sie kłania a nie słodkie gadanie o odrzucaniu tego typu myślenia bo pojecheś zdrowo, brakuje tylko haseł o kolektywizacji, obszarnictwie i walki z zaplutą reakcją
- trzecia rzecz - skoro są badania na których sie opierasz że trzeba będzie sprowadzać imigrantów to każdy normalny rząd położyłby terz ogromny nacisk na to żeby ułatwić życie młodym rodzinom, dac im zniżki na kolejne dzieci, ułatwtwienia, tworzyć przedszkola, perspektywy.A co widzimy .NIC.A jeszcze 2 lata temu słuszeliśmy z ust niejednego polityka PO jak to jest wspaniale będąc w Unii Eur. bo Polacy mogą bez problemu wyjeżdzac do pracy w całej Europie,korzystać z ich świadczeń, zakładac tam rodziny. A teraz badania że trzeba nam imigrantów - jak nie widzisz że debile nami rządzą to sorry ale tobie juz nic nie pomoże
p.s. Jak uważasz że za 20 lat ludzie będą dłużej żyli przy tym dramatycznym poziomie służby zdrowia to nie wiem na jakim świecei ty żyjesz. Zobacz ilu umiera młodych ludzi na raka czy inne choroby, zawały czy wylewy u 20/30 latków. Patrzysz na statystykę a statystycznie to idąc na spacer z psem to macie po 3 nogi
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 21.02.2012 o godz. 23:18.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
|