Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2012, 20:58
Zabawna sprawa pokazująca czemu u nas nigdy nie będzie normalnie. Przykładem dziadostwa będzie akurat w tym wpisie dość niefortunnie Wisła Kraków, ale chciałbym w sposób jasny zaznaczyć, że nie to ma tu kluczowe znaczenie. Znacie w większości moje zdanie na temat funkcjonowania zarządu Legii (straszne dziadostwo). Podejrzewam, że i Wisła i Legia są na szczycie profesjonalizmu w Polsce. A jednak to wciąż straszne dziadostwo. No, ale do rzeczy:

Fragment oświadczenia Wisły:

Cytat:
Wisła Kraków wystąpi także do Wydziału Dyscypliny PZPN, będącego organem pierwszej instancji, o ukaranie zawodnika zgodnie z regulaminem dyscyplinarnym.
Rozumiem, że właściwości WD PZPN a KL EKSTRAKLASY nie rozróżniają kibice i dziennikarze. Ale do cholery kluby piłkarskie - zwłaszcza te największe - obracają kwotami w granicach kilku milionów euro?! Naprawdę nie stać ich na profesjonalną obsługę prawną, która zabezpieczyłaby ich przed takimi babolami?

Małecki jest piłkarzem Wisły, Wisła jest klubem ekstraklasy. Wszelkie tego typu, nie powiązane bezpośrednio z meczami w PP i pucharach, dyscyplinarne wydarzenia są rozstrzygane przez KL Ekstraklasy. Klasyk powiedziałby, że to oczywista oczywistość. Gdyby Małecki w czasie meczu komuś jebnął albo miał koszulkę z jakims antyuefowskim napisem to co innego. Tymczasem jego zachowanie, którego nie chce oceniać, bo to nie moja sprawa, jest szersze i ma znaczenie tylko w stosunkach Wisła - Małecki. Nie ma to nic wspólnego z meczem w LE (źródłem kontrakt między tymi podmiotami i ewentualna niesubordynacja piłkarza).

I dlatego u nas nie będzie normalnie tylko zawsze dziadowsko. Bo nawet się działaczom mistrza Polski nie chce ogarnąć kto od czego jest i z czym do kogo może wystąpić.

Zaznaczam jeszcze raz, że fakt że sprawa dotyczy Wisły wynika wyłącznie z tego, że to oni wywalili takiego babola. Nie mam żadnych wątpliwości, ze takie samo dziadostwo jest hodowane w Warszawie czy Poznaniu.

Totalna wyjebka na procedury, formalności. Jakoś to będzie. Małecki zachował się zle, więc damy go do Wydziału Dyscypliny. A że Wydział zajmuje się sprawami piłkarzy Niecieczy? A ...., przedzwoni się do Ziutka i się wyjaśni i on nam powie.

Tyle, że Nieciecza obraca milionem złotych, a Wisła czy Legia milionami euro.

Smutne..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.02.2012 o godz. 21:02.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując