Wyświetl pojedynczy post
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2012, 20:44
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ja patrzę tylko na przydatność dla drużyny. Małecki dużo więcej wnosił niż Jaliens, a zarabiał dużo mniej. Ja w przeciwieństwie do zarządu wolałbym się przejechać na wychowanku niż emerycie który niechby był mistrzem świata, ale dla takiego gra w Polsce to dom spokojnej starości. Melikson ma dwadzieścia kilka, a nie trzydzieści kilka lat. Gdyby było tak jak mówisz to podstarzałe gwiazdy grałyby w najlepszych drużynach a nie w Katarze albo w Azji. Muszą tam jeździć zarabiać bo żaden porządny klub za nazwiska nie płaci. Woli zapłacić młodemu na którym potem może zarobić. Kto zarabia więcej w Dortmundzie Goetze? Więcej niż 30 letni rezerwowi czy mniej?
Gdyby wszystkie kluby postępowały wg tego toku rozumowania transfery w ogóle byłby niepraktykowane.
Spójrz na Raula ile ma lat ? Schalke też nie jest jakimś mega gigantem finansowym, a mimo wszystko zaryzykowali i podpisali z nim kontrakt. Transfer mógł wypalić i wypalił, podobnie było u Nas z Jaliensem. Tylko w tym wypadku transfer nie wypalił. Zawsze jest ryzyko. Spójrz na politykę transferową AC Milan, jeszcze nie tak dawno też kupowali, podpisywali "dziadków" też za nie małe pieniądze.
Z młodymi też jest ryzyko, albo im sodówka uderzy albo nie. Ile było zmarnowanych talentów ? Chociażby Adriano miał u stóp cały świat, a teraz gdzie jest ?

Dziwi mnie to bo jak klub chce kupić kogoś młodego za sporą kasę to się pisze, że lepiej nie, że może być wtopa. Jak nie ma transferów to psioczenie, że nie ryzykują, że nie kupują. O co w końcu chodzi ?

Ja rozumiem, że gwiazdy mają kaprysy, jeszcze pół biedy jak chociaż prezentują na boisku pewną jakość poniżej której nie schodzą. To już nawet nie ma się co rozpisywać na temat Patryka, napisano chyba wszystko.
Ostatnio edytowane przez cfa : 21.02.2012 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując