Wyświetl pojedynczy post
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2012, 19:25
Całkiem jasno widać, że dla niektórych mniejszym grzechem jest przyodzianie się w żydowskie barwy i bardzo bolesne obrażanie Małeckiego niż jakakolwiek próba zrozumienia go lub postawienia tej sytuacji w innym świetle - to jest akurat niewybaczalne.

Mam pełną świadomość tego, że Małecki zachował się skrajnie bezmyślnie i powinien ponieść ciężkie konsekwencje, ale także staram się go zrozumieć oraz nie oceniać zbyt jednostronnie. Co do dzielenia kibiców przez Patryka, to kiedyś zdarzyła mu się idiotyczna wypowiedź, ale to było całkiem dawno. Teraz wszystko ciągnie się siłą rozpędu, bo nie wierzę, żeby wciąż można było znaleźć ludzi obrażonych o te słowa.
Natomiast kibice wciąż dzielą się sami, a problem Małeckiego ucichnie, to znajdą się nowe - piłkarze z Izraela, transparenty, oprawy, Basałaj...

@ Rafkur
Takie sprowadzenie wszystkiego do absurdu nie jest chyba najlepszą metodą wymiany poglądów. Wydaje mi się, podkreślam WYDAJE, że Basałajowi nie zależało tak bardzo na Małeckim, jak zależałoby mu na innym piłkarzu.

@ WiślakMyślenice
Fiknął - fakt. Zachował się niewłaściwie, ale to musi mieć jakieś podłoże, bo nie wierzę, by było można zupełnie nie uczyć się na swoich błędach. Podejrzewam też, że Moskal, jako człowiek niezwykle doświadczony, nie miał wielkich problemów ze zrozumieniem jego zachowania. Szkoda, że nie pojawił się na tej rozmowie, ale teraz już za późno na szkodowanie i gdybanie.
Tak, Małecki nie jest panną na wydaniu (dzięki, że mnie oświeciłeś!), ale wciąż jest perspektywicznym piłkarzem i jednym z niewielu Polaków w kosmopolitycznym składzie. Dlatego więc powinno (było) mu zależeć.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 21.02.2012 o godz. 19:51.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując