Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2012, 23:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Dobra, dobra. Ja już czytałem podobne zapewnienia na tym forum odnośnie Patryka. To było jakieś dwa miesiące temu, kiedy kilka osób (w tym ja) nieśmiało wyrażało niepokój polityką klubu oraz tym, że tematem nowego kontraktu Małeckiego (w tę czy inną stronę) nikt się nie zajmuje.
Był temat, ucichł, a teraz .......nęło. No szok, kto się mógł spodziewać?..
Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić w tej kwestii . Małecki to trochę inny przypadek i sam sobie trochę zaszkodził swoimi wcześniejszymi przebojami . W większości klubów jest tak ,że wychowankowie czy piłkarze którzy od młodych lat są w danym klubie a nie są wychowankami pracują na swoje nazwisko i taka jest kolej rzeczy że z czasem robiąc postępy , rozwijając swoje umiejętności , stając się coraz lepszym piłkarzem Ci zawodnicy również dostają podwyżki w klubie w którym grają, podwyżki adekwatne do tego jak są oceniani przez zarząd, itp. i jakie krótko mówiąc wywalczą . W przypadku Patryka było podobnie , dostał w pewnym momencie 5 letni kontrakt i sporą w porównaniu do tego co wcześniej zarabiał podwyżkę , ostatnio też dostał propozycję nowego kontraktu z kolejną podwyżką które nie przyjął i takie sytuację też się zdarzają . Widocznie w klubie umiejętności Małego wycenili na mniej niż sam zainteresowany , a może to nie była ta "ostateczna" propozycja ale ze względu na ostatnie wydarzenia kolejnej już nie będzie ? Jeśli chodzi o Czekaja to sytuacja odnośnie nowych kontraktów i podwyżek jest analogiczna . Jeśli będzie się rozwijał , prezentował naprawdę dobrze to klub będzie mu przedstawiał propozycje nowych kontraktów z podwyżkami a to jaki będzie finał negocjacji i czy piłkarz przyjmie te oferty to już inna sprawa zależna od wielu czynników ale z pewnością nie jest tak ,że nasz klub nie chce płacić większych pieniędzy zawodnikom którzy od młodych lat są związani z naszym klubem . Jeśli trafi się ktoś dobry który spędzi tutaj wystarczająco dużo czasu i będzie liderem zespołu to z czasem dobije do naprawdę atrakcyjnego kontraktu, przynajmniej ja tak to widzę.

Wracając jeszcze do Małeckiego - ja nie wyobrażam sobie jego powrotu do pierwszej drużyny , inni piłkarze są już na niego cięci ( a chodzą słuchy że mają go już dość czego się nie dziwię ) ,coraz większe grono kibiców nie chce go już widzieć w koszulce z białą gwiazdą na piersi . Dorosły człowiek musi ponosić odpowiedzialność za swoje słowa i czyny . Jak to sobie wyobrażacie ? Gość nagada głupot , że nie chce już grać i trenować w tym zespole a po trzech dniach rurka mięknie i nagle spotyka się z trenerem , przeprasza , zapłaci jakąś karę finansową i znów wróci do pierwszej drużyny? Tylko ,że on się już nie zmieni!!!Dalej będzie j.bał innych zawodników za to że nie grają tak jak on by chciał , dalej będzie wkur..ał się gdy będzie zmieniany lub gdy nie będzie wychodził w podstawowym składzie , dalej będzie gwiazdorzył na każdym kroku i reagował na pewne sytuacje w ten sam sposób jak do tej chwili! To się z pewnością nie zmieni . Ile już było tak ,że przepraszał a później jak było tak dalej jest ! Raz już odmówił gry w meczu Wisły ( sparing) i teraz kolejny raz w dodatku dodając przy innych zawodnikach te karygodne wspomniane przeze mnie wcześniej słowa!
To oświadczenie też jest ciekawie skonstruowane : mówi że nigdy nie powiedział że nie chce już grać w Wiśle ale to przecież nie jest to samo co zdanie: że nie chce już grać i trenować z tym zespołem co przekazał przecież trener ( mógł mieć na myśli ,np. piłkarzy). Po drugie widać w tym oświadczeniu ,że Patrykowi zależy najbardziej na udobruchaniu fanatyków . Dla mnie ten człowiek już się nie zmieni a teraz miarka powinna się w końcu przebrać.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.02.2012 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując