omega napisał(a):

strzelał bramke za bramką ? 6 goli w 13 meczach to nie jest znowu jakiś szał, solidny wynik nic więcej...
Poza tym w żadnym elemencie nie jest on lepszym napastnikiem od Bitona i granie nim w pierwszym składzie w każdym meczu to nic innego jak zwykły sabotaż ze strony trenera Moskala...
|
jaki znowu sabotaż ?!
to jest banalnie proste, mamy dwóch napastników o podobnym poziomie, za jednego zapłaciliśmy chyba 500 tyś euro a drugi jest wypożyczony z opcją pierwokupu za 1,6 mln euro.
W pierwszej rundzie z braku innych możliwości grał ten drugi i wykazał swoją wartość, jednak nie jesteśmy potentatami finansowymi i nie jesteśmy najwidoczniej w stanie wyłożyć takiej sumy na jednego zawodnika.
Wiec oczywiste jest chyba że nie będziemy promować tego którego musimy zaraz oddać, tylko tego który jest już nasz i możemy na nim zarobić.
A jeżeli ktoś twierdzi że Bułgar ogólnie gra słabo to albo nie zna się na piłce albo tak jak kolega wcześniej napisał "ma drewno zamiast mózgu" .
Na prawą obronę bym nie narzekał ponieważ mamy tam dwóch niezłych jak na Wisłę zawodników.
I znowu pytanie który ma grać jest dla mnie banalnie proste.
Skoro obecnie oboje prezentują podobny poziom to patrzy się na inne aspekty. I to Serb jest młodszy - bardziej perspektywistyczny, lepszy motorycznie itp
Jak ktoś już zaznaczył, dużo większy problem mamy na
LO, dwóch lewych obrońców nie zdaje egzaminu już od jakiegoś czasu. Ja postawił bym na
Nunieza który już chyba dwukrotnie pokazał że dobrze sobie radzi na tej pozycji.
Natomiast na środku obrony obok
Chaveza (który jest pewniakiem) powinien zagrać właśnie
Diaz.
Z przodu postawił bym na ofensywne ustawienie z meczu z Zagłębiem. W Belgii nie możemy grać na remis, musimy strzelać bramki, naszą najsłabszą stroną jest defensywa, tak samo jak u przeciwnika. Dlatego powinniśmy od pierwszej minuty rzucić się przeciwnikowi do gardła, zwłaszcza że wyglądamy dużo lepiej fizycznie.
Dużo mówiło się o szerokiej kadrze Wisły, natomiast ja widzę tu problem który uwidocznił się w meczu z Zagłębiem. Zmiany defensywne, statyczne, nie było kogoś kto mógł odmienić gre.
W momencie złego wyniku można wprowadzić Bitona na drugiego napastnika, tylko kogo za oddychającego rękawami od 60 min Ilieva?