Wyświetl pojedynczy post
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2012, 19:14
funkykoval napisał(a):Wyświetl post

Ciekaw jestem kto z Was wielcy Userzy zachowałby się inaczej w następującej sytuacji:
1) Zaczynacie pracować w firmie - okres próbny - kasa 1000 zł
2) po 3 miechach - umowa o pracę na 10 lat, stoi 3000 zł
3) po 2 latach pracy jesteście doświadczeni - więc w ramach pracy zespołowej na Was spada znaczna część obowiązków - wynagrodzenie pozostaje bez zmian
4) w 4 roku zatrudniają Heńka, który robi połowę tego co Wy, ale zaqrabia 6000 zł.

I teraz najlepsze - idziecie do szefa i mówicie chcę podwyżki, ja mam w ch....j więcej obowiązków i roboty niż Heniek, więc powinienem zarabiać lepiej.

Szef - OK dostaniecie podwyżkę - 4.500 zł, ale umowa na nowe 10 lat ...... Ale szefie, przecież Heniek zarabia więcej !!!! No ale on jest z zewnątrz a wy opoka naszej firmy, Wy tutaj jesteście niezbędni, a jego w kązdej chwili możemy się pozbyć.....

Oczywiście rozumiem, że wszyscy przyjmujecie podwyżkę, albo dalej rypiecie na starych zasadach No i oczywiście bez żadnej frustracji !!!!
Ja bym zrobił tak jak Małecki i ciągnąc dalej Twoją historyjkę odpowiedziałbym tak.

-Szefie .......e nie przychodzę jutro do pracy. Tak w ogóle to już nie chcę tutaj pracować.

Ciekaw jestem co byś zrobił będąc moim szefem? Czekam na odpowiedź.
Odpowiedz cytując