Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2012, 14:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zadam Ci proste pytanie i nie jest ono złośliwe: czy wiesz ile to jest milion euro? Czy zetknąłeś się kiedyś z taką sumą?

Ja wiem ile ciężkiej stresującej pracy dużej ilości osób przez wiele miesięcy potrzeba, żeby zaliczyć przychód wysokości miliona euro.
Dla kogoś dla kogo jest to abstrakcyjna suma to tak działa. Sam kiedyś myślałem identycznie jak Ty. W gazetach i telewizji szafuje się takimi kwotami, ale czy zdajecie sobie sprawę ile realnie pieniędzy to jest? Co można za to zrobić?

To co napisałeś jest zwyczajnym gówniarstwem. Nie jestem fanem Basałaja, ale zależy mi na dobru Wisły, a nie dobrym samopoczuciu wielkich internetowych znawców. Klub nie ma pieniędzy i nie stać go na takie zachowania jak MC. Jakakolwiek podjęta zostanie decyzja - nie będzie ona łatwa i na pewno na niej stracimy.

Jak myślicie, dlaczego w klubie nie podjęto decyzji o natychmiastowym ukaraniu zawodnika? Dlaczego Moskal nic tu nie ma do powiedzenia?

Jeszcze jedna sprawa. Opisałem moją sytuację żeby dać wam inne spojrzenie na rynek pracy. Zapomniałem jednak wspomnieć o kluczowej kwestii: moja pozycja na rynku wynika z talentu, ale też - braku sensownej konkurencji. Nie szkolimy dość specjalistów na odpowiednio wysokim poziomie.
Jakie to ma przełożenie na sytuacje w klubie? Odpowiem pytaniem: czy wyobrażacie sobie podobną sytuację w obecnej Legii? Nie - bo oni mają tam kolejkę młodych którzy tylko czekają aby wygryźć takiego kolesia z sodówą. Nie podoba ci się - jest trzech innych. A kim Wisła może postraszyć Patryka?
I tak właśnie brak szkolenia znów ugryzł nas w dupę.
Owszem, stykam się z takimi sumami. Kontrakty, które podpisuje, opiewają czasami na więcej niż bańka Euro.
Więc nie zaimponujesz mi taką gadką.
Prowadzę również szkolenia z zakresu zarządzania zespołem handlowym. Spotkałeś się może z teorią prowadzenia gwiazdy w zespole? Jaki może mieć wpływ na resztę zespołu? Jak ją umiejętnie prowadzić? Pewnie nie, bo byś głupot nie wypisywał.
Bardzo często zdarza się w firmach, że zwalnia się np. handlowca, który ma najwyższe obroty w firmie, ale działa pod siebie, ma negatywny wpływ na zespół, nie potrafi działać zgodnie z przyjętymi zasadami. Bo wychodzi z założenia, że jak jest najlepszy, to wolno mu więcej.
Otóż nie, nie wolno. Firmy pozbywają się takich ludzi bo straty niewymierne, nie przeliczalne mogą być większe, niż straty wynikające ze zwolnienia takiej osoby.

I to podaję jako analogię do sytuacji Małeckiego. Z tą różnicą, że Małecki gwiazdą nie jest.

Pamiętaj wolfy, ludźmi niezastąpionymi są cmentarze usłane. Nie życzę Ci źle, bo nic do Ciebie nie mam, ale przydałoby Ci się więcej pokory w życiu, bo kiedyś sobie zęby połamiesz.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując