Wyświetl pojedynczy post
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 20:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na to już raczej za późno. Trzeba było działać miesiąc- dwa temu. Wtedy na forum wiele osób wyrażało obawy, że może się to tak skończyć.

Widzisz, ja nie pracuję w Tesco, Biedronce, nie jestem też biurwą. Powiedziałem dokładnie to poprzedniemu szefowi i do dziś nie znaleźli nikogo na moje miejsce. Z obecnym będę negocjował podwyżkę i jeżeli nie będę zadowolony, to problem będzie miał on, a nie ja. Ja pracę znajdę bez większego problemu.

Dlatego rozumiem Patryka, bo podobnie jest z dobrymi piłkarzami. Są towarem deficytowym, przez co mogą się cenić. Mogą dyktować warunki.

Powinieneś zrozumieć jedno - nie wszystkie sytuacje na rynku pracy mają przełożenie na Twoje osobiste doświadczenie. Czasem, pracujesz bo musisz za ile Ci dadzą (Patryk na początku kariery), a czasem to Ty decydujesz, a reszta musi się (w miarę możliwości) dostosować.
Naprawde uwazasz ze Patryk Malecki to podobny poziom pilkarski co Melikson? Ucze? Kosowski? Zurawski? Ze on jest naprawde ponadprzecietny? Dalej, czy uwazasz ze miesciac, dwa temu Malecki byl innym czlowiekiem? Przeciez w Wisle podwyzki to nie jest znowu az takie science fiction... Uwazasz ze w Wisle sa idioci ktorzy nie widza co sie dzieje? Nie patrzmy na to wszystko po przez pryzmat gazet i mediow ale tak na chlodno.. Uwazasz Valkxa i Basalaja za idtiotow? A moze po prostu z nim sie nie da jakos normalnie dojsc do porozumienia? Nie wszystko jest biale i czarne. Wiesz, dyktowac warunki to moze prawdziwy fachman i gwiazda.. A teraz zagadka: wiesz ile zarabia Melikson a ile zarabia Arboleda? O ile sie nie myle to roznica jest okolo 150 tys. euro na korzysc Kolubmijczyka... A chyba zgodzimy sie ze Melikson to jeden z najlepszych pomocnikow w lidze ( o ile nie najlepszy). Usprawiedliwialbys zachowanie/strajk/cyrki z udzialem Izraelczyka? Tyle ze jezeli Maor dalej bedzie pokazywal sie z dobrej strony to odejdzie w lecie i kontrakt bedzie mial w okolicach 400,000.00 euro.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując