|
Nie ma co się wzniecać, nie zawsze można zdobywać mistrzostwo, a kadrę mamy jaką mamy, tzn. wieelu piłkarzy z czego prawie wszyscy przeciętni i przepłaceni. Ta drużyna potrzebuje przebudowy która w tym momencie nie była możliwa z tego właśnie względu. Ale za pół roku wielu z nich kończą się kontrakty i myślę że Stan dostanie nieco zielonego światła do działania. Na razie nawet Guardiola do spółki z Fergusonem nie byliby w stanie więcej z naszego zespołu wydusić.
Po dzisiejszym meczu można napisać tylko to czego wszyscy mogliśmy się spodziewać jeszcze przed pierwszym gwizdkiem: bardzo fajnie do przodu, bardzo źle z tyłu. Ale też wydaję mi się że Zaglębie zagrało naprawdę dobrze, chyba najlepszy mecz w sezonie. No cóż. Lepiej jednak stracić punkty po takim fajnym meczu niż po 90minutowym męczeniu buły made by Maaskant. Przynajmniej po latach znowu możemy zobaczyć u nas tę 'krakowską piłkę' z której byliśmy znani i to cieszy. Widać że drużyna ma pomysł na grę, potrzeba tylko lepszych wykonawców.
Dla mnie w tej chwili w zespole są 2 osoby nie do ruszenia: Melikson i Moskal. Jestem z naszym trenerem całym swoim wiślackim sercem jak za żadnym od lat.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
|