ToTylkoJa napisał(a):

wiślak68 a co miałem przywołać? Zajęcia z seminarium na Politechnice Warszawskiej?
Jest to oficjalne stanowisko UEFA, nie wiem czego Ty się spodziewałeś? Wiedzą o tym wszyscy, komentatorzy, dziennikarze, nawet taki szary człowiek jak ja. Było to nagłaśniane.
Odwrócę Twoje pytanie: a gdzie masz napisane, że jak sędzia puści stykowego spalonego, to jest to jego błędem? Chwytasz się słówek i nadinterpretujesz niektóre kwestie. Skoro sama UEFA daje wytyczne, żeby w razie wątpliwości czy niepewności puszczać stykowe spalone, to wychodzi na to, że UEFA "zezwala" na taki błąd. UEFA sama mówi - jeśli masz wątpliwości czy był spalony czy nie to go nie gwiżdż. Sędzia w takiej sytuacji staje się rozgrzeszony (jeśli nie odgwiżdże stykowego/minimalnego spalonego).
Nadinterpretujesz zdanie z tego seminarium UEFA na swoją korzyść.
Być może ja czynię to samo na swoją, ale morał z tego jest taki, że minimalne spalone mogą być puszczane.
To jest moje stanowisko, raczej nie przekonasz mnie do swoich racji, tak samo jak ja pewnie Ciebie do swoich. Pozdro.
|
Wcześniej pisałeś coś o przepisach. Jak rozumiem nic takiego w przepisach nie ma (a przynajmniej nie jesteś czegos takiego znaleź). Czegoś takiego jak
"stykowy spalony" w przepisach nie ma. Cała reszta jest tylko Twoją narracją (nawet nie używam tu słowa interpretacja). Skutkiem tego
każdy niewłaściwie gwizdnięty spalony jest błędem sędziego. Howgh.