Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 14:19
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
wiślak68 a co miałem przywołać? Zajęcia z seminarium na Politechnice Warszawskiej?
Jest to oficjalne stanowisko UEFA, nie wiem czego Ty się spodziewałeś? Wiedzą o tym wszyscy, komentatorzy, dziennikarze, nawet taki szary człowiek jak ja. Było to nagłaśniane.
Odwrócę Twoje pytanie: a gdzie masz napisane, że jak sędzia puści stykowego spalonego, to jest to jego błędem? Chwytasz się słówek i nadinterpretujesz niektóre kwestie. Skoro sama UEFA daje wytyczne, żeby w razie wątpliwości czy niepewności puszczać stykowe spalone, to wychodzi na to, że UEFA "zezwala" na taki błąd. UEFA sama mówi - jeśli masz wątpliwości czy był spalony czy nie to go nie gwiżdż. Sędzia w takiej sytuacji staje się rozgrzeszony (jeśli nie odgwiżdże stykowego/minimalnego spalonego).

Nadinterpretujesz zdanie z tego seminarium UEFA na swoją korzyść.
Być może ja czynię to samo na swoją, ale morał z tego jest taki, że minimalne spalone mogą być puszczane.
To jest moje stanowisko, raczej nie przekonasz mnie do swoich racji, tak samo jak ja pewnie Ciebie do swoich. Pozdro.
Wcześniej pisałeś coś o przepisach. Jak rozumiem nic takiego w przepisach nie ma (a przynajmniej nie jesteś czegos takiego znaleź). Czegoś takiego jak "stykowy spalony" w przepisach nie ma. Cała reszta jest tylko Twoją narracją (nawet nie używam tu słowa interpretacja). Skutkiem tego każdy niewłaściwie gwizdnięty spalony jest błędem sędziego. Howgh.
Odpowiedz cytując