Jesli Slask bedzie prezentowal sie tak jak dzis to tak, jest spokojnie do przegonienia.
Mnie strasznie razily te "dzidy" do przodu,
przy calkowitej niezdolnosci do wymienienia kilku podan na polowie przeciwnika. Podan w ktorych sie "zdobywa teren gry". To jest kultura gry na poziomie 3 ligi angielskiej. To poraza. Myslalem ze tworzy sie nam kolejny solidny zespol na puchary, ale za wczesnie wyrazilem taki osad. Jeszcze duzo im do tego brakuje. Oj, duuuzo.
Chociasz w stosunku do Polonii chyba sie nie pomylilem. Na podstawie wczorajszego meczu nie ma co oceniac, ale ta druzyna nie sprawia wrazenia zespolu dla ktorego wymienienie 5 podan to problem. To cieszy. Cieszyloby jeszcze bardziej gdyby Jozek... przeniosl sie do Gdanska. Ja na to po cichu licze

No, i oczywiscie licze tez ze runda jesienna to nie byl przypadek, czyli ze w Polonii nie ma juz zwalniania po jednym meczu.
Polska liga potrzebuje dobrych ekip, by poziom rosl.
Pablo84
Ales sie uczepil tego spalonego. Dla mnie osobiscie spalony byl tak minimalny i na takiej szybkosci sie to dzialo, ze sedzia mial prawo sie pomylic i to puscic. Zreszta, takie stykowe sytuacje czesto sie puszcza. Tak samo sytuacja przy gola dla nas ze Standartem mogla byc uznana jako faul lub... jako nie. To byly takie sytuacje (gol dla Nas i gol dla Legii), ze interpetacje moga byc roznorakie... przy czym wiekszosc sedziow by te gola zaliczala. Tak tez sie stalo
--------------------
Spalony spalonym , ale sama akcja byla przednia. Utrzymanie sie przy pilce,
zdobywanie terenu gry szybkimi podaniami, idealnaprostopadla pilka, i (niezaleznie czy byl spalony czy tez nie) dosrodkowanie Wolskiego co do cm, bez zadnego zwalniana czy przetrzymywanie pilki (cos co lubi robic np. Rybus). Akcja na poziomie Bundesligi czy innych topowych lig (my tez kilka takich mielismy w naszym meczu). Co ciekawe glowne role w tej akcji odegrala mlodziez... Zyro i Wolski.
I to wlasnie rozni Slaska od Legii czy Wisly. To co jest (czasami) w naszym zasiegu (czy tez zasiegu Legii czy Polonii), dla Slaska jest absolutnie poza zasiegiem. Wciaz za mala kultura gry i za malo jakosci. Niemniej zrobili ogromy skok w przeciagu ostatnich 12 miesiecy, i to im sie chwali. Zobaczymy czy pojda za ciosem...