Wyświetl pojedynczy post
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2012, 21:48
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Najmądrzejszy post na tym forum od wielu miesięcy.

Od pewnego czasu odchodzą piłkarze związani z Wisłą, z kibicami, którzy wcale nie chcieli odchodzić, ale ich nie szanowali w klubie i zmuszono do odejścia: Głowacki, Baszczyński, Brożkowie, Kosowski. W ich miejsce przyszli zawodnicy słabsi, nierzadko dużo słabsi, ale uwaga: z wyższymi kontraktami, często nawet dwa razy. Co teraz następuje w kolejnej takiej sprawie. Zamiast popierać żądanie Małeckiego dotyczące podwyżki (choć ze sposobem Patryk mimo wszystko przesadza i to bardzo), to chcecie go wywalić z drużyny. Przyczyniając się do dalszych gierek, na których Wisła cierpi.

Wam to nie przeszkadza, że zawodnicy, których ceniliście i cenicie nadal, którzy zrobili wiele dobrego dla Wisły, którzy grali tu z serca, nie mogli w Wiśle godnie zarabiać, a słabi koledzy Stasia Valckxa dostali gwiazdorskie kontrakty? Ten proces trwający od dawna w sprawie Małeckiego jest doskonale widoczny.

Małecki, to piłkarz, który nigdy nie będzie świetnym technikiem, dryblerem, ale swoją zawziętością, upartością może wznieść się na wyżyny i dać Wiśle sporo dobrego.

Zadam bardzo proste pytanie. Który zestaw piłkarzy będzie walczył, gdy Wisła przegrywa?

Lamey, czy Jaliens śmiejący się, że w centrum Europy znaleźli takich frajerów jak niestety My, czy Sobolewski, Małecki, Czekaj, Wilk, wcześniej Baszczyński, Głowacki, Brożkowie, Kosowski - zawodnicy o niebo lepsi od tych, którzy teraz są, zawodnicy szanujący Nasz klub, a mimo to lekceważeni przez osoby decyzyjne w Wiśle.

Sporo kibiców narzeka, że w Wiśle gra mało Polaków, że jest za dużo szrotu z zagranicy, ale jak przychodzi co do czego, to pewnie woleliby 35 letniego weterana z Holandii zamiast Małeckiego, czy zamiast Wilka.

Małecki źle prowadzi sprawę (ale nie jest wykształconym człowiekiem z Cambridge, tylko prostym chłopakiem z Suwałk i ma problem z dyplomatycznym wyrażaniem myśli), w której ma rację, ale do licha, jeśli część kibiców go nie szanuje (tak jak wcześniej innych zawodników), to czego można się spodziewać po Basałaju? Basałaj tym działaniem chce jeszcze bardziej skłócić kibiców, zmniejszyć frekwencje, osłabić drużynę. To jest cel tych wszystkich działań. Tego, że Baszczyński zamiast w Wiśle, gdzie byłby stoperem zdecydowanie numer 1 musi grać w Polonii, itp. Czyli osłabienie tożsamości narodowej wśród kibiców, tak jak w reprezentacji Polski, w której czterech zawodników podstawowego składu nie umie mówić po Polsku.
Przeczytałem ten post 3 razy i przecieram oczy ze zdumienia! Ty tak na poważnie? Aż nie wiem co napisać w takim szoku jestem.

Mówisz, że część kibiców nie szanuje Małeckiego. A jaki szacunek on okazuje nie tyle kibicom co KLUBOWI,TRENEROWI? Zgrywa wielkiego wiślaka a tak naprawdę to on Wisłę ma nie w sercu a w dupie! Taka prawda. Pokazał to już nie raz. Naprawdę nie mogę uwierzyć w to co niektórzy z Was wypisują. Czy on jest dla Was Bogiem? Nie widzicie jak się gość zachowuje? Co musi się stać, żeby część z Was przejrzała na oczy?!
Odpowiedz cytując