PawelOzg napisał(a):

|
Z tym prezydentem na obcej ziemi to dojebales ....
|
A tak z ciekawości to czym dojebał? Był prezydentem? Rosja to nasza czy obca ziemia? To o co biega?
Szpen napisał(a):

|
administracja, wszystkie zbędne pozwolenia i deregulacje które generują koszty jak najbardziej tak. Tyle, ze to i tak nie wystarczy. Za dużo będzie emerytów, za mało pracujących na nich.
|
Tylko postaw się na miejscu ludzi, ktorzy widzą że rząd nadal nie szuka oszczędności w puchnącej administracji i biurokracji, rozdaje pieniadze na lewo i na prawo (przykład: umorzenie długu dla Gazpromu), wyprzedaje co się da, a i tak zadłużenie rośnie, a rząd nadal z wielką chęcią sięga po kolejne pieniądze ludzi. Ba, najchetniej wogóle zagoniłby wszystkich emerytów z powrotem do roboty byle tylko nie musieć cokolwiek wyplacać. Czy gdybyś pracował w frmie w której część zbędnych pracowników zatrudnionych po znajomości siedzi na necie i zbija bąki, część kradnie na lewo i na prawo, ale za to Tobie szefostwo ze względu na rosnące długi firmy rozkazuje zwiększyć czas pracy z 8 do 10 godzin dziennie by firma nie padła to.....dalej wykazywałbyś taki entuzjazm?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"