Wyświetl pojedynczy post
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2012, 16:20
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie da się ocenić progresu gry ofensywnej Wisły na przykładzie wczorajszego meczu, ponieważ nigdy nie będziemy mieli pewności czy to my byliśmy lepsi niż jesienią czy też Standard zdecydowanie słabszy i mniej zaangażowany niż Fulham, Twente czy Odense.

Pozwoliłem sobie zacytować całe zdanie, bo wyrwanie z kontekstu fragmentu, wypacza sens wypowiedzi. Otóż ja nie chcę rozstrzygać, który z przeciwników był lepszy, który gorszy i czy byli dobrze zmotywowani. Nieśmiało tylko zwracam uwagę, że tak jak w przypadku meczu z Lechem, nasza "lepsza" dyspozycja może brać nie z poprawy stylu gry, a nisko zawieszonej poprzeczki przez przeciwnika, choć oczywiście, nie chce niczego przesądzać.

Za to na pewno mecze w ekstraklasie dostarczą nam sporo wiarygodnego materiału porównawczego i tego się trzymajmy.
Na jakiej podstawie uwazasz ze mecze w ekstraklasie dadza nam "wiarygodny materiał porównawczy", przeciez przeciwnik moze byc lepszy albo co gorsza lepiej zmotywowany niz na jesien choc nie mozna wykluczyc ze jednak bedzie slabszy i gorzej zmotywowany, mamy tez kilka wariantow posrednich.

Nie chcesz przesadzac ale tez twierdzisz ze na pewno. Zdecyduj sie
Odpowiedz cytując