Wyświetl pojedynczy post
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2012, 12:17
blanco napisał(a):Wyświetl post
Kpisz ? Czy o drogę pytasz , ekspercie.
APOEL zagrał ostrożnie i swoje osiągnął - nie przegrał kilkukrotną różnicą bramek , zupełnie jak kilka miesięcy temu w pewnym pięknym mieście nad Wisłą.
W rewanżu Lyon polegnie, ich słabość ukazała końcówka meczu we wtorek, kiedy to zespół z Cypru zepchnął ich! do defensywy ( no proszę , kolejny element, który coś mi przypomina....)
APOEL to sensacja tych rozgrywek większa niż AS Monaco 8 lat temu , bo Cypryjczycy wydają na ten klub śmieszne pieniądze , a mają zespół o ogromnej sile rażenia.
APOEL spiął się na mecz z Nami w swoim kraju. Trochę pomogła im pogoda i zagrali świetny mecz, demolując Wisłę - przy czym Nasi piłkarze zagrali bardzo słabo i to im ułatwiło zadanie. Potem poszli siłą rozpędu na mecze grupowe i dali z siebie więcej niż mógł ktokolwiek się spodziewać. Przeciwnicy ich zlekceważyli, a Cypryjczycy mieli szczęście. W rzeczywistości APOEL jest zespołem zbliżonym do Wisły. Jeżeli Basel w dwumeczu z Manchesterem United zdobył cztery punkty i ich wyeliminował z Ligi Mistrzów, to oznacza, że walczyłby o mistrzostwo Premiership? Rok temu FC Kopenhaga zaliczyła podobną historię do Cypryjczyków. Ja bym zadał inne pytanie, kogo APOEL sprzeda i ile na transferach zarobi. Czy o ich piłkarzy będzie popyt w Europie. Co za czasów doczekałem, że mistrz Cypru ma stanowić przykład dla Polskich drużyn. Cały czas uważam, że gdyby mecz był w normalnych warunkach, a Wisła zagrałaby lepiej, to awans byłby Nasz. Wiele drużyn ze słabych lig ma taki świetny sezon w Europie. Kiedyś wszyscy się podniecali Rumunami na tym forum, a teraz mają tylko jedną drużynę w pucharach, a my dwie i są za Polską w rankingu. Trochę szczęśliwie, ale Nasz kraj też może na coś takiego liczyć, jak inni mogą.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 16.02.2012 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując