Drozd napisał(a):

Jak przyjedzie kilkadziesiąt tysięcy ludzi i zamiast oglądać mecz będą stali w lesie, to im kolega Szpen wyjaśni, że najzwyczajniej przyjechali za wcześnie . Cudak zaplanował "że trasy klasy A i S budowane aktualnie w Polsce maja czas zakończenia minimum na jesień 2012"
Czy Ty jesteś normalny ? Serio pytam.
|
a to te drogi budujemy dla gości na Euro czy dla naszego kraju? Powiedz, bo się pogubiłem. Stadiony też chcesz zamykać po Euro? Dziś czytałem, że będą nierentowne i głupotą było je budować na Euro - przecież to kilka meczy.
Zrozum Drozd. Euro spadło Nam z nieba, przez przypadek, bo nikt się tego nie spodziewał, że tak biedny kraj jak My i jeszcze biedniejszy kraj jak Ukraina zostaną wybrani na gospodarzy. To miała być pierwsza próba startu w wyborach, przetarcie przed kolejnymi próbami. Po wygranej polecieliśmy na fali entuzjazmu, że uda Nam się nadrobić zaległości w stosunku do zachodu, że będziemy mieli drogi,stadiony,lotniska. Jak przyszło co do tego, to się okazało, że jesteśmy w dupie z papierami, nie ma decyzji środowiskowych, kadr specjalistów, a przede wszystkim kasy i czasu. Budowa dróg w klasie A i S to nie pieczenie bułek w piekarni. Sama biurokracja trwa lata, nie mówiąc o samej budowie (choć na A2 Stryków-Konotopa idzie szybko z jednym wyjątkiem). Nawet jak kasa jest z Unii to trzeba wsadzić swoją lub robić na koncesję i czekać na zwrot kosztów. Jeśli dotrwałeś do końca mojej wypowiedzi, to skończ pieprzyć głupoty, ochłoń i bądź szczęśliwy że mamy tyle co mamy. Zupełnie nie rozumiem Twojego dopierdalania się akurat o drogi i budowę infrastruktury.