Gordian
Cytat:
|
Mówienie natomiast o tym, że liga belgijska odjeżdża naszej na lata świetlne to przesada.
|
Ja nie napisalem ze nam odjezdza, ja napisalem ze jest od naszej oddalona o lata swietlne. Prosty przyklad;
FC Brugge od sezonu 2006/2007 wydalo lacznie na transfery ponad 40 milionow euro. Jak nietrudno zgadnac daje to srednio ponad 6.5 mln euro na sezon.
U nas taka kasa nikt nie dysponuje nawet w przyblizeniu. I tak, w futbolu 90% sprowadza sie do kasy (czy to nam sie podoba czy nie).
Dalej, obecny sezon w pucharach jest najlepszy dla naszych druzyn od... sezonu 2002/2003 (sic!). 5.875 punktow zdobytych (jak na razie). No wiec, dla porownania belgowie maja tych punktow (za ten sezon)... 9.500. A w sumie, poczawszy od sezonu 2003/2004 osiagneli 5 razy wynik wyzszy od 5.000 punktow, podczas gdy my tylko 2 razy.
Fakt, moze z tymi latami swietlnymi przesadzilem, ale nie sposob ignorowac faktu ze liga belgijska jest
zdecydowanie lepsza od naszej.
------------------------------------------------------------------
westersyl
Cytat:
|
Z tego co widzę nie panują tu żadne hura optymizmy
|
Nie?
Cytat:
|
Trzeba zagrać wysokim pressingiem i będzie dobrze.
|
Cytat:
|
Do ogrania są. U nas będzie 2:0, 3:1.
|
Cytat:
|
prawda jest taka że jak sie rzucimy od początku i ich zdominujemy
|
Zamienmy sobie nazwy i uznajmy ze tak wypowiadaja sie fani cracovii przed rewanzem z nami. Ze nie komiczne? Pieprzenie i tyle. Nie jestesmy takim zespolem ktory jak zagra na 100% mozliwosci to automatycznie wygrywa (pomijajac farty i niefarty) z zespolami tej klasy. Walczyc? Jak najbardziej! Ale teksty co to nie my zostawmy na pozniej.
Cytat:
|
Prosty przykład wygraliśmy z APOELEm u siebie, a nie sądzę aby Standard był silniejszy od nich...
|
Prosty przyklad wygralismy z Barcelona u siebie, a nie sadze aby Totenham byl silniejszy od niej...
Kurde, takiego postu-trawy to ja dawno nie widzialem. Wygrywa ten kto strzeli wiecej bramek... Tego jeszcze zapomniales napisac...
Cytat:
|
Realna ocena sytuacji ? Dostaniemy w dupę od Standardu to jest ta ocena tak ? Ocena bokba która jest zwykłym napinaczem i ten kto sledzi posty ten widzi kto w jakim tonie udziela się na forum.
|
"Mozemy przejsc...(ale)...Pisanie o jakiejs dominacji... to jakas abstrakcja. "
"Oczywiscie mozemy przejsc dalej."
" nie jestesmy faworytem."
"Bedzie... ciezko. Cholernie ciezko."
Ty za to kolejny juz raz pokazujesz ze sztuka czytania ze zrozumieniem jest dla Ciebie za trudna. Wstyd.
----------------------------------------------------------------------------------------
Do reszty kwestii nie chce mi sie odnosic.