Wyświetl pojedynczy post
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2012, 22:03
Szpen niestety ludzie myślący w ten sposób są albo zaślepieni albo ...
Przytoczę tutaj słowa naszego premiera.
"Naczelną zasadą polityki finansowej mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków i innych danin publicznych. Dotyczy to i musi dotyczyć wszystkich. I tych mniej zamożnych i tych bogatszych. Wszyscy mają prawo do tego, aby państwo przyjęło wreszcie kierunek na obniżanie podatków i danin publicznych. Będziemy prowadzili tę politykę rozważnie, to musi być rozważny marsz. Ale chcę, aby to był marsz zawsze w jednym kierunku, zawsze w kierunku niższych podatków i zawsze w kierunku rezygnacji z nadmiernych, często zbędnych danin publicznych, jakie obywatel płaci na rzecz administracji." - Tusk expose z 23.11.2007
"Przysięgam Polakom, że ten kto zaproponuje w moim rządzie podwyżkę podatków, zostanie osobiście przeze mnie wyrzucony" - D.Tusk
A to kolejna wypowiedź:
"Tylko facet, który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na fotoradary, a nie na drogi – mówił pod adresem Jarosława Kaczyńskiego (63 l.)."
To tylko kilka przypadków z wielu jak widać punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia. Nie wiem gdzie ten człowiek ma honor.
Mówiąc o demokracji (tak dla jasności ustrój polityczny, w którym źródło władzy stanowi wola większości obywateli), wiem że żyjemy w państwie w którym to słowo ma nie wiele wspólnego. 85% społeczeństwa chce referendum w sprawie podniesienia wieku emerytalnego jeśli chodzi o ratyfikacje ACTA te proporcje są jeszcze większe. Jednak oni wiedzą lepiej czego nam potrzeba bo społeczeństwo to motłoch za, który trzeba myśleć (patrząc na niektórych czasami można odnieść wrażenie że mogą mieć racje).
Więc jeśli nie chcesz się bardziej kompromitować swoimi wypowiedziami porostu odpuść.
Nie jestem zwolennikiem PiS-u, jednak bardzo boli, że mamy w społeczeństwie tak zaślepionych obywateli.
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 12.02.2012 o godz. 22:34.