Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2012, 21:56
Szpen napisał(a):Wyświetl post
jak im spalili wóz za milion euro na marszu Niepodległości w Warszawie, a gościowi z Polstau zrobili taką jazdę w innym busie to się dziwisz?

była Noblistką, ważną osobą dla Polski i Polaków. Cały świat ją podziwiał za wiersze. I za te wiersze również powinieneś ją szanować. Resztę, w dniu, pogrzebu odsuń na bok.
Szpeniu dawno CIę tutaj nie widziałęm, widzę że znowu przyszedłeś, tradycyjnie puściłeś śmierdzącego bąk i obraziłeś się na wszystkich, za to, że nie uwierzyli, że to nie Twoja sprawka.

Cytując powyższe stwierdzam, że jesteś Szpeniu gościem który przekłada na "swoje" poglądy skalkowane rodem wręcz z TVN i WYbGazety.

Jeżeli chcesz się przekonać jak to z wozem TVNu na MN było to zajrzyj na Nowym EKranie znajdziesz mnóstwo filmów z tej okazji. Może obraz do CIebie dotrze lepiej niźli słowo.

CO do WIsławy - Ty chyba nie chcesz mi wmówić, że tysiące Polaków to wielbiciele poezji Szymborskiej Co do reszty wypowiedzi:
1) nie wiem czy cały świat podziwiał jej wiersze, fakt zdobycia Nobla przez Szymborską nie musi oznaczać tego co napisałeś, chyba zę dzieła np. p. Jellinek bądź Dario Fo również uznasz za podziwiane przez cały świat.
2) Co do poezji - oceniając samą poezję Szymborska była naprawdę dobra, na pewno lepsza od innego polskiego poety Noblisty - Miłosza. Jednakże z poezją Herberta przegrywała zdecydowanie. Chociaż Herbert nie otrzymał Nobla (jedynie ze względów na swoje poglądy - które wykluczały możliwość zgłoszenia go przez kolegów z PEN klubu) to jego poezja dla mnie jest bardziej magiczna.

Co do szacunku drugiego człowieka, to przede wszystkim człowieka szanuje się za jego postawę. Zmarła noblistka niestety w swoim życiu dokonywała wielokrotnie złych wyborów, pokazywała swój regularny konformizm, i jako człowiek wielokrotnie zachowywała się niezbyt godnie.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!