s1mone napisał(a):

Są cztery poziomy jakości do wyboru.
Na najwyższym czasem się mecz zacina i bufforuje, co niestety wkurza - jakosc jest taka, że na moim 24' monitorku spokojnie oglądam na dużym ekranie.
Trzeci poziom już rzadziej przycina, ale wtedy oglądam w oknie tak na 2/3 ekranu, żeby mnie piksele nie denerwowały.
Dwa pozostałe poziomy jakości pominę, bo po prostu nigdy ich nie używałem, bo ja pikseli nie zdzierżę
Jeśli chodzi o warunki, to fajnie by było mieć przynajmniej to 2 megowe łącze, a płatność można spokojnie uregulować smsem, więc nie trzeba się specjalnie bawić w podawanie własnych danych osobowych czy też numerów kart płatniczych. Kosztuje to w przypadku smsa 7 zł, a normalnie 5.
Jeśli chodzi o uruchomienie to ze strony ipla ściągamy programik ipla no i potem, tam trzeba znaleźć transmisje live i naszą Wisełkę, klikamy 'mam już kod' czy coś w ten deseń i wpisujemy to co przyszło smsem. Wszystko jest w miarę przejrzyste i dla średnio zaawansowanego internauty powinno być dość proste do ogarnięcia.
|
Mam pytanie, bo tylko raz w życiu oglądałem mecz przez ipla (wyjazdowy z Fulham) i jak dla mnie to jest porażka. Powiedz mi czy zawsze jest tak że obraz najlepszej jakości jest opóźniony dobre 15 minut w stosunku do meczu ? dodam, że oglądałem na jakości słabej (2 od końca poziom) a mimo to mecz i tak był opóźniony jakieś 5 minut, piksele że aż głowa boli i co jakiś czas zacinało (a jakość łącza mam raczej dobrą) tak więc po kilku minutach tej mordęgi stwierdziłem że pogodzę się ze stratą tych kilku złotych i przeniosłem się na stream gdzie jakość była wg. mnie o niebo lepsza. Powiedz mi czy zawsze tam tak jest ? czy tylko ja miałem pecha ?
Pozdrawiam