mr_kwolf napisał(a):

Cóż, ja po prostu odnosze wrażenie że dobierasz sobie kryteria w ten sposób zawsze wychodziło że Wiślak jest lepszy. Biton ma lepsze staty od Ljuboi to statystyki są dobrym kryterium. Melikson ma gorsze staty? To okazuje się że kontuzja nie pozwala ich optymalnie porównać. Pareiko ma słabe statyski i nie miał kontuzji? To okazuje się, że ważne że wiosne 2011 miał dobrą. Vrdoljak miał słabszą jesień? No to w takim razie jesień się liczy bo przecież to co było wcześniej to zamierzchła przeszłość i liczy się to co teraz. Legia traciła mniej bramek od Wisły czyli obrone ma lepszą? Skądże znowu, tutaj najważniejszy jest terminarz a ten Legia miała zdecydowanie lepszy więc to Wisła ma najlepszą obronę. I tak w kółko mogę wymieniać.
A że Legia jest wyżej w tabeli, więcej bramek strzeliła i mniej straciła? Jak to wytłumaczyć? To oczywiste. Wisła zagrała najgorszą runde od lat, a Legia najlepszą.
|
...
Przykro mi - to na wstępie. Przykro mi, że tak prostych rzeczy nie rozumiesz.
BITON i LJUBOJA grali niemal pełne rundy, dlatego ich porównywać MOŻNA.
Melikson nie grał pełnej rundy, nie grał nawet połowy przez kontuzję, a Radović grał, dlatego ich porównywać NIE MOŻNA.
dotarło?
Może bardziej łopatologicznie, w znacznym uproszczeniu: Złam sobie rękę i siłuj się z kimś kto wcześniej był od Ciebie słabszy.
PS: To tyle z mojej strony na dziś. Polecam również porównywanie obecnego Adriano czy Ronaldo (tym z Brazylii) z obecnym Bitonem, bardzo sprawiedliwe i obiektywne, nie powiem

Proponuję wyciągnąć z tego wniosek, że Biton jest lepszym piłkarzem