Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2012, 22:04
filemon napisał(a):Wyświetl post
Bardzo chętnie Ci wyjaśnie. Dziwne, że nie rozumiesz, ale widocznie za bardzo ci zależało żeby zdaniami wyrwanymi z kontekstu mnie ośmieszyć

Skoro porównujemy poprzedni sezon, okej, porównujmy. Tak samo możemy porównywać Vrdoljaka i Sobolewskiego z jeszcze poprzedniej wiosny, ale nie ma to żadnego odniesienia do ich obecnej formy czy wartości.

Mam nadzieję, że rozumiesz tak prostą rzecz

Boże... ześlij tolerancję.
Jak można porównywać rundę Meliksona, który po kilku meczach doznał kontuzji i pauzował kilka miesięcy a potem dochodził do formy po kontuzji do Radovicia, który był w pełni zdrowy cały czas?

To są dość proste sprawy, mr_kwolf, martwię się o Ciebie.
Cóż, ja po prostu odnosze wrażenie że dobierasz sobie kryteria w ten sposób zawsze wychodziło że Wiślak jest lepszy. Biton ma lepsze staty od Ljuboi to statystyki są dobrym kryterium. Melikson ma gorsze staty? To okazuje się że kontuzja nie pozwala ich optymalnie porównać. Pareiko ma słabe statyski i nie miał kontuzji? To okazuje się, że ważne że wiosne 2011 miał dobrą. Vrdoljak miał słabszą jesień? No to w takim razie jesień się liczy bo przecież to co było wcześniej to zamierzchła przeszłość i liczy się to co teraz. Legia traciła mniej bramek od Wisły czyli obrone ma lepszą? Skądże znowu, tutaj najważniejszy jest terminarz a ten Legia miała zdecydowanie lepszy więc to Wisła ma najlepszą obronę. I tak w kółko mogę wymieniać.

A że Legia jest wyżej w tabeli, więcej bramek strzeliła i mniej straciła? Jak to wytłumaczyć? To oczywiste. Wisła zagrała najgorszą runde od lat, a Legia najlepszą.

filemon napisał(a):Wyświetl post
Ah, czyli porównywanie Radovicia do Meliksona, który zagrał kilka meczów i doznał kontuzji jest okej, ale porównywanie Komorowskiego do Czekaja już be?
Gdzie ja napisałem że be? Po prostu śmieszy mnie robienie z gościa gwiazdy jak jeszcze nic nadzwyczajnego nie zagrał. Jakby miał 25 lat i był murzynem to byłby przeciętniakiem ligowym, a to że jest młody, Polak i wychowanek to od razu jest wychwalany pod niebiosa.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 07.02.2012 o godz. 22:08.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując