Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2012, 21:51
filemon napisał(a):Wyświetl post
No tak, oceniajmy aktualną formę po sparingach, gratuluję pomysłu mistrzu.

Widziałem niejeden dobry mecz Boenischa, natomiast nie widziałem ani jednego w pełni dobrego meczu Brzyskiego.

No tak, w końcu Nunez jest gorszy od Vrdoljaka. Wstydu oszczędź

Na koniec...
W minionej rundzie:
Dudu Biton: 23 mecze 14 bramek + 4 asysty
Danijel Ljuboja: 27 meczów 9 bramek + 7 asysty
Tyle w temacie

PS: Pragnę zauważyć, iż połowę rundy jesiennej Wisła grała bez Małeckiego i Meliksona, a więc dwóch liderów. Wyjmijcie z Legii Radovicia i Ljuboję, a na pewno Wasz zespół będzie dużo słabszy, w związku z czym ocena każdego poszczególnego piłkarza byłaby zaniżona. Nie uznaję tego za wielkie usprawiedliwienie, aczkolwiek za logiczny wątek w ocenie.

Z tym Czekajem to się robi powoli taka legenda jak z Boenischem. Chłopak zagrał 5 poważnych meczów w życiu w których nic nie spieprzył i już gwiazde z niego robicie. Na pewno lepszy od Komorowskiego. A to dobre.

Porównanie Bitona i Ljuboi jest nie na miejscu bo Ljuboja robi dla drużyny dużo więcej niż Biton. Oglądnij sobie kiedyś mecz Legii i zobacz ile dla rozegrania akcji on znaczy. Przyjęcie piłki pod presją i odegranie. Zazwyczaj błyskotliwe. To jego największy atut.

Ponadto jak tak się opierasz na statystykach to czemu nie porównasz np. Meliksona i Radovica lub Małeckiego i Rybusa. Bo wtedy okaże się że tamci mają zdecydowanie lepsze? Czyżby to był powód?

PS. Ogólnie te porównania są śmieszne i nie wiem po co się w to daje wciągnąć.

EDIT:

Ocenianie OBECNEJ wartości piłkarzy przez pryzmat MINIONEJ rundy w TYM momencie nie ma większego sensu, toteż musiałbyś ich oceniać po sparingach, co również nie jest sensowne. Dlatego też napisałem, że wszystko wyjaśni runda wiosenna, kiedy to będzie można oceniać zawodników przez pryzmat ich AKTUALNEJ formy a nie sprzed kilku miesięcy
W minionej rundzie:
Dudu Biton: 23 mecze 14 bramek + 4 asysty
Danijel Ljuboja: 27 meczów 9 bramek + 7 asysty
Tyle w temacie
Ekhm... Wyjaśni mi ktoś o co chodzi?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 07.02.2012 o godz. 21:54.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując