Wyświetl pojedynczy post
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2012, 17:11
cfa napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem zwolennikiem PO i nie jestem zwolennikiem PiS. Nigdy nie głosowałem na którąkolwiek z tych partii. Owszem zdaję sobie sprawę z tego co się wtedy stało, zastanawiam się czasami czemu śledztwa nie prowadziła komisja NATO czy UE.
Tak jak komisie Macierewicza (dla mnie zdrajcy interesu naszego kraju) domagają się różnych informacji i snują teorie obwiniające PO tak ja bym chciał poznać zapis ostatniej rozmowy braci który ponoć istnieje. Dlaczego bym chciał go znać ? Ma to poniekąd związek z wyjazdem Lecha do Gruzji gdzie pilot odmówił lądowania i poniósł za to konsekwencje.

Wszyscy też twierdzą, że to spisek PO i Rosjan. W sumie bardzo prawdopodobne, ale nikt nie zdaje sobie pytania jaki interes obie strony miałyby w budowaniu pozycji Jarosława umożliwiając mu start w wyborach prezydenckich i dając dużą szanse zwycięstwa w nich. Chociaż fakt, jak udało się im tak przedstawić katastrofę to również manipulacja wynikami nie powinna sprawić problemów. Rosjanie są mistrzami mistyfikacji.

Generalnie to co się ostatnio wyrabia w Polsce momentami przypomina przepisywanie Orwela.
Hmm... mógłbyś napisać, jakie konsekwencje pilot poniósł? Bo nie przypominam sobie (tzn. może jakieś były, po prostu ja nie pamiętam, żeby stała mu się jakakolwiek krzywda)
I jak to ma się do możliwych przyczyn katastrofy, skoro wszelkie poszlaki wskazujące na rzekome "naciski" po kolei okazują się nieprawdziwe?
Do tego piloci wbrew temu, co mówiło się na początku, wcale nie próbowali lądować za wszelką cenę, ale podjęli decyzję o przerwaniu lądowania, gdy stwierdzili, że wiąże się to z ryzykiem (dlaczego odejście się nie udało, to już inna kwestia).

W obliczu wymienionych wyżej faktów, podaj propozycję przebiegu katastrofy, w której rozmowa braci Kaczyńskich miałaby wpływ na jej przebieg. Proszę o merytoryczną odpowiedź.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując