Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2012, 17:06
cfa napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem zwolennikiem PO i nie jestem zwolennikiem PiS. Nigdy nie głosowałem na którąkolwiek z tych partii. Owszem zdaję sobie sprawę z tego co się wtedy stało, zastanawiam się czasami czemu śledztwa nie prowadziła komisja NATO czy UE.
Tak jak komisie Macierewicza (dla mnie zdrajcy interesu naszego kraju) domagają się różnych informacji i snują teorie obwiniające PO tak ja bym chciał poznać zapis ostatniej rozmowy braci który ponoć istnieje. Dlaczego bym chciał go znać ? Ma to poniekąd związek z wyjazdem Lecha do Gruzji gdzie pilot odmówił lądowania i poniósł za to konsekwencje.
To ciekawe. Pociągne wątek .Czemu człowiek który w przestrzeni publicznej jako jeden z niewielu walczy 20 lat z post sowieckimi służbami wpływającymi na nasz kraj,gospodarke, media, armię jest wg ciebie zdrajcą?

cfa napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy też twierdzą, że to spisek PO i Rosjan. W sumie bardzo prawdopodobne, ale nikt nie zdaje sobie pytania jaki interes obie strony miałyby w budowaniu pozycji Jarosława umożliwiając mu start w wyborach prezydenckich i dając dużą szanse zwycięstwa w nich. Chociaż fakt, jak udało się im tak przedstawić katastrofę to również manipulacja wynikami nie powinna sprawić problemów. Rosjanie są mistrzami mistyfikacji.

Generalnie to co się ostatnio wyrabia w Polsce momentami przypomina przepisywanie Orwela.
Jacy wszyscy? Ja tu widze sporo wypowiedzi że NIE WYKLUCZAMY zamachu lub spisku a to znaczna różnica.Podajemy też poszlaki że coś takiego mogło - choć nie musiało-mieć miejsca. Równie dobrze mogła być awaria samolotu, mogło nie być nic poza udowodnionymi już zaniedbaniami obu stron . Jednak próby tuszowania dowodów w sprawie katastrofy i nadal brak chęci stron rzadowych obu krajów do nadrobienia błędów i niedociagnięć raczej nie skłaniaja do wniosków że to tylko zaniedbania. Ale to powinna ocenić komisja niezalezna od rządów Polski i Rosji a taka może być tylko międzynarodowa
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 07.02.2012 o godz. 17:17.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując