Wyświetl pojedynczy post
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2012, 16:40
Nie jestem zwolennikiem PO i nie jestem zwolennikiem PiS. Nigdy nie głosowałem na którąkolwiek z tych partii. Owszem zdaję sobie sprawę z tego co się wtedy stało, zastanawiam się czasami czemu śledztwa nie prowadziła komisja NATO czy UE.
Tak jak komisie Macierewicza (dla mnie zdrajcy interesu naszego kraju) domagają się różnych informacji i snują teorie obwiniające PO tak ja bym chciał poznać zapis ostatniej rozmowy braci który ponoć istnieje. Dlaczego bym chciał go znać ? Ma to poniekąd związek z wyjazdem Lecha do Gruzji gdzie pilot odmówił lądowania i poniósł za to konsekwencje.

Wszyscy też twierdzą, że to spisek PO i Rosjan. W sumie bardzo prawdopodobne, ale nikt nie zdaje sobie pytania jaki interes obie strony miałyby w budowaniu pozycji Jarosława umożliwiając mu start w wyborach prezydenckich i dając dużą szanse zwycięstwa w nich. Chociaż fakt, jak udało się im tak przedstawić katastrofę to również manipulacja wynikami nie powinna sprawić problemów. Rosjanie są mistrzami mistyfikacji.

Generalnie to co się ostatnio wyrabia w Polsce momentami przypomina przepisywanie Orwela.
Odpowiedz cytując