Wyświetl pojedynczy post
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2012, 13:42
Mocny napisał(a):Wyświetl post
nie znam jakości użytych surowców , ale sprzedawanie jako koktajl odchudzajacy odzywki 20% bialka (reszta wegle) w dodatku sojowego , za takie pieniadze , powazania nie przynosi , no ale akwizytora trzeba z czegoś opłacić , coś jak odkurzacze rainbow za wiele tysiecy pln

moj glos nie byl sprzeciwem dla tego sponsora obojetne mi kto bedzie płacil moze byc nawet Unimil
zgadzam się z tobą. dodatkowo patenty HERBALIFE głównie dotyczą zabezpieczenia konkretnego składu produktu (głównie ziołowego, co powinno już budzić sceptycyzm) używanego w celu "promocji utraty wagi", a nie wpływu fizjologicznego na redukcję tkanki tłuszczowej.

Artykuł z Journal of Hepatology o tego typu środkach. (jeśli kogoś interesuje to mogę przytoczyć więcej badań i analiz które mówią o zagrożeniach tego typu środków albo chociaż o konieczności zachowania szczególnej ostrożności. Mam na razie linki do abstraktów, na uczelni mógłbym pobrać pełne teksty)
http://hepato.com/p_tratamentos_alte...erbalife_1.pdf
Artykuł o toksyczności wyciągów z zielonej herbaty.

Co do ich dystrybucji, to jest to klasyczny przykład spośród wielu (amway avon oriflame kiedyś zepter odkurzacze posciel wełniana). Multi Level Marketing to mocno złagodzona forma systemu piramidowego, który jest niemożiwy do utrzymania. Główny dystrybutor sprzedaje towar mniejszemu dystrybutorowi, ten jeszcze mniejszemu itd. Ponadto są jakieś prowizje od wprowadzenia nowych członków podległych. Im niżej w hierarchii tym mniejsza możliwość zwrotu inwestycji w towar. Często sami dystrybutorzy są użytkownikami więc nie widać bezpośrednio tych strat. Słowem manipulacja i żerowanie na głupocie.

Jeśli Herbalife w ogole będzie sponsorem który łoży pieniądze to ok, z tym że nie musi mi się to podobać. Jeśli będzie sponsorem technicznym, to tym bardziej mi się to nie podoba z przyczyn jakie wcześniej przytoczyłem (skuteczność i nieobojętność dla zdrowia).
Pieniądz nie śmierdzi, ale wątpliwej reputacji środki tak.

Seb@. napisał(a):Wyświetl post
Tu widze nie chodzi o jakosc surowcow ale o to ze z podanego opisu chodzi koledze o koktajl F1. Produkt ten nie jest, nie byl i nigdy nie bedzie produktem dla profesjonalnych sportowcow. Nie jest tez srodkiem odchudzajacym. Jest to tzw meal replacement (np zamiast drugiego sniadania), ktory moze pomagac przy odchudzaniu ale nie musi. Wszystko zalezy jak sie tego uzywa. Druga sprawa nie 20% ale troche ponad 40% bialka sojowego + ~40% dziennego zapotrzebowanie na witaminy i mineraly (to mozna z etykiety wyczytac).

Jezeli chodzi o odzywki dla sportowcow to wystarczy tylko troche poszperac zeby zobaczyc ze takowe produkty posiadaja choc byc moze nie sa one dostepne w Polsce (tego nie wiem) dla zwyklego Kowalskiego. Kazda partia tych prodoktow jest testowana na obecnosc substancji dopingujacych i opatrzona odpowiednim certyfikatem, ciekawe po co to robia? Chyba tylko po to zeby sponsorowane kluby mogly sie koktajlu na odchudzanie napic.
Czyżby byłoby to tak: jeśli ćwiczysz regularnie, stosujesz zbilansowaną do swojego organizmu dietę to jeśli używasz Herbalife to schudniesz?

Certyfikat mówiący o niebecności środków dopingujących dopuszczający do użytku przez sportowców, nic nie mowi o jego skutecznosci ani o wpływie na zdrowie. To stwierdzenie że nie ma tam substancji niedozwolonych w sporcie. KOniec i kropka nic więcej. Jeśli uważasz to za jakąs formę legitymizacji to się prześpij i przemyśl sprawę raz jeszcze

Nie wyobrażam sobie żeby tak profesjonalny klub jak Barcelona chociażby, nie miał lekarzy i dietetyków na podorędziu, żeby każdemu przygotować odpowiednią dietę i suplementację. Barcelona podpisała kontrakt reklamowy z HERBALIFE. Nie oznacza to auotomatycznie że używają ich produktów.
Ostatnio edytowane przez crate digger : 07.02.2012 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując