emj10 napisał(a):

Wg. statystyk to Kirm jest pierwszym lewym pomocnikiem w Wiśle. Wszystkich spotkań Wisły w tej rundzie nie oglądałem, ale jak już oglądałem to Iliev głównie hasał po prawej stronie. Małeckiego nie było pół rundy, więc trudno coś konkretnego powiedzieć, ale wiadomo, że jak wróci to będzie głównie grał na prawej stronie. Równie dobrze można wstawić Rado na prawą stronę, bo kiedyś tak grał.
Dodatkowo Meliksona i Małeckiego wrzuciłem do pierwszego składu, choć patrząc na ich statystyki w tej rundzie powinni być w "głębi składu".
Jak już to ja bym tak zestawił pierwsze, najmocniejsze jedenastki.
Legia - Wisła
Kuciak - Pareiko 1-0
Jędrzejczyk - Lamey/Jovanovic 2-1
Komorowski - Chavez/Bunoza - 3-2
Żewłakow - Jaliens/Chavez - 4-2
Wawrzyniak - Pajic/Diaz 5-3
Vrdoljak - Wilk 5-4
Gol - Nunez - 6-5
Rybus - Kirm 8-6
Rado - Melikson - 9-7
Kosecki - Małecki/Iliev 9-8
Ljuboja - Biton/Genkov 9-9
|
No to nie podjąłeś ryzyka

. Idealny remis.
A tyle mówiło się o błędach statystycznych. Jak słusznie zauważyłeś przez połowę rundy kontuzjowanym był Mały. Skutkiem tego siłą rzeczy Iliev grał zastępując go na prawej stronie. Natomiast został sprowadzony do Wisły jako nominalny lewy pomocnik. Mam nadzieję że powyższe wyjaśnia dlaczego w statystykach pierwszym lewym pomocnikiem jest Kirm i dlaczego mogłeś widzieć Ilieva hasającego po prawej (pomijam tu wymienność naszych skrzydłowych). Na chwile obecną wygląda na to że na lewą pomoc mamy Ilieva/Kirma na prawą Małego/Boguskiego (w tej kolejności do placu, nowym warinatem testowanym w meczu z Odense było ustawienie na lewej Meliksona a Gułę jako ofensywnego; wychodziło to całkiem całkiem). Byłbym teraz ciekaw zobaczyć Twoją ocenę przy uwzglednieniu tych zmian w składzie

. Z powyższego zestwienia wynika też że Wisła ma "większą głębię". Ile punktów za to?