Nigdy nie sadzilem ze do tego dojdze, ale... tak, w dyskusji z kibicem Legii bede "bronil"... Legii. Hmm, no dobra, w zasadzie to bronie ITI, a nie Legie, ale mniejsza o szczegoly
Ale do rzeczy...
0 22
Personalnie dalej ta Legia jest najlepsza od lat (nieliczac poprzedniej rundy). I by musili sprzedac jeszcze ze... 2-3 (lekko liczac) pilkarzy zeby cos sie w tej kwestii zmienilo. Moze bede bezczelny, ale
Legia w latach 2003-2010 byla zawsze i niezmiennie cienka jak dupa weza (interesuje sie pilka od 2002, takze nie moge powiedziec jak to bylo z Legia miedzy pamietnym sezonem w LM, a 2003 rokiem).
Dalej, ja widze sprawe jasno; "czolowa trojka" (czyli Wisla, Legia i Lech) nie wzmocniaja sie nie dlatego bo nie chca, tylko... bo nie ma pieniedzy (co zrobic, kryzys jest). Z Legia tak samo. Akurat czytalem niedawno artykul o tym wiec... bede szczegolowy. Legia przechodzi na
samofinansowanie (czyli to co u nas i co w Lechu), czyli koniec "prezentow" od ITI. Wiec tak,
w roku 2010 macie cos okolo 30 mln przychodu. W tym sezonie macie
budzet wynoszacy ok. 70 mln zlotych. ITI grosza juz nie da. Czyli jak mozna latwo dojsc macie
dziure budzetowa wynaszaca 40 mln zl. Tzn. nie macie, bo LE, kontrakty sponsorskie, Borysiuk, itd, ta dziure "zakopaly". Czy jest nadwyzka ktora ITI zwinelo? Tego nie wiem, ty sie tym interesujesz to ty poszperaj

Ale jak na moja glowe... jesli macie jakas nadwyzke to jest minimalna (rzedu 1-2 mln zlotych, gora). No chyba ze UEFA placi wam podwojne stawki
------------------------------------------------------------------------------------
edit; ale nie ma tak ze Ljuboja poprostu nie chce ryzykowac kontuzji i dlatego nie trenuje na obozie? Bo z tego co sie orientuje to wczoraj czy przedwczoraj gral w sparingu. No i chyba przez cala runde jesienna rowniez opuszczal treningi... Tak, czy nie ?