Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2012, 20:54
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Hmm, a ja mam takie pytanie ktore mnie "dreczy" od pewnego czasu; nie wydaje wam sie ze konkurencja w polskiej lidze jesli chodzi o runde wiosenna jest taka, jakiej nie bylo od lat?
Jest Legia, najlepsza od lat.
Może i masz rację, ale Legia 'była najlepsza od lat', a nie jest. Skończyło się. Nie chodzi nawet o sprzedanie Borysiuka. Chodzi o to, że nasi pojebani działacze nie dali żadnego wsparcia drużynie po ewidentnym sukcesie. Tradycyjnie okazało się, że dobry wynik jest problemem. Bo media/kibice wymagają kolejnego kroku do przodu. Lepiej być zdaniem tych debili przeciętniakiem, trzecim, czwartym.

U nas dobrze już w tym roku było i do rundy wiosennej przystępujemy osłabieni, rozwaleni przez kontuzje, po zgrupowaniu pełnym parodii (boiska, sparingpartnerzy) i z jasnym sygnałem od działaczy, że tradycyjnie nie ma ciśnienia na wynik.

Generalnie po dwóch kolejkach powinno być jasne, że co najwyżej gramy o awans do pucharów (w....... od Sportnigu, Śląska, może jakiś remis w Zabrzu i może Superpuchar - ale nie sądzę).

I zapewne tak do usranej śmierci z tym właścicielem. Kolejny raz nachapali się od sponsorów, UEFY, z transferów, niby jest największy budżet, ale wszystko .... a nie na rozwój klubu. W lecie pewnie będą oddawać co bardziej utaletowanego juniora za max milion euro by jak najszybciej zrobić skok na kasę. Nie da się tak robić klubu. Nic z tego nie będzie.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.02.2012 o godz. 20:58.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując