Wyświetl pojedynczy post
Lemonek
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2012, 20:15
Lacrima napisał(a):Wyświetl post
Wyżej przytoczona sytuacja zdarzyła mi się nie raz. Faktycznie, pomaga "wymacanie" biletu pod tą klapką, albo po jakimś czasie sam wypada. Przynajmniej za każdym razem u mnie tak było, ale o kompletnym braku reakcji ze strony automatu też słyszałam... Wkurzające to jest.
To jeszcze pytanie przy okazji:
wsiadam do tramwaju - automat nieczynny. Idę do kierowcy - nie ma biletów. Co wtedy, trzeba wysiąść czy kanar nie ma prawa dać mandatu w takiej sytuacji?
Niestety domyślam się, że to pierwsze...
Na 100% nie zapłacisz kary. Często w żółtych Mobilisach nie działa automat, a kierowcy w 99% nie mają biletów. Już raz kanary mnie tak sprawdziły i podszedł do kierowcy, ten powiedział, że faktycznie nie ma biletów i kanar wrócił do mnie i powiedział, że wszystko spoko. Więc...jedziesz wtedy za free.. Nawet jak często jeżdżę 178 i mam bilet przed wejściem do autobusu, to jak wsiadam i widzę, że nie działa automat to proforma idę zapytać kierowcy, ale nie kasuję, bo wiem że mogę jechać za friko
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi na prawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Odpowiedz cytując