Wyświetl pojedynczy post
it
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2012, 08:23
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Czekaja podoba mi się inna rzecz. Jaki jedyny z obrońców ze spokojem potrafi zagrać z pierwszej piłki do najbliższego nieobstawionego kolegi z drużyny zamiast wybijać na pałę jak to robi Diaz. Ja myśle że jedynie Q i Czekaj, bądź Czekaj z Bunozą mogą grać w parze, bo Q czy Gordan w parze z Chavezem nie współpracują najlepiej. Ciekawe jakby Jovanovic zaprezentował się na lewej obronie... bo gdyby sobie poradził byłbym za powrotem Burligi na prawą.
Poza oczywistymi i wskazywanymi już plusami gry Czekaja, trzeba zwrócić uwagę na jeden minus.
W drugiej połowie Czekaj praktycznie nie grał do przodu, tylko do najbliższego obrońcy, a jeszcze częściej do Pareiki.
Przy tym wietrze, to nie były zbyt rozsądne zagranie, bo po wykopach Pareiki Duńczycy mogli znacznie łatwiej przejąć piłkę, już na naszej połowie.
Te podania Czekaja były trochę grą na alibi: "niech opieprzają Diaza lub Jaliensa za niedokładne podanie, a nie mnie".
Pewnie, że Michał ma jeszcze czas, ale powinien już częściej próbować wprowadzać piłkę do przodu.

Mimo tych zastrzeżeń - ogólna ocena Czekaja po tym meczu jest jak najbardziej pozytywna.
Odpowiedz cytując