Bunoza ma już 24 lata! Nie jest młody i niedoświadczony - jest po prostu kiepski.
Na gwałt potrzebujemy lewego obrońcy, wtedy można by przesunąć Diaza do środka i jakoś z Czekajem będzie to wyglądać. Na teraz niestety para Q - Michał wygląda chyba najlepiej (jeżeli Diaz gra na lewej).
Co do reszty - coraz bardziej podoba mi się Nunez na środku, widać, że się przyzwyczaja do nowej pozycji i jeżeli nie będzie kosztował tego absurdalnego 1.2 mln euro (taką ma podobno kwotę odstępnego) to można chyba myśleć nad jego wykupieniem.
Odszczekuje wszystko co mówiłem do tej pory o Gule. Wraca do formy i jest użyteczny dla drużyny. Mam nadzieje, że co najmniej utrzyma poziom w nadchodzącej rundzie.
Genkow to w obecnej formie tylko dubler dla Bitona co dobitnie w sparingach dał do zrozumienia. Mały gra jak to Mały, Meleks chyba wszedł w końcu po kontuzji na swój wysoki poziom.
Podsumowując - środek obrony ma chyba jednak trochę więcej jakości niż na jesieni, lewa obrona jak leżała tak się nie podnosi a w ofensywie można się pokusić o stwierdzenie, że wszystko idzie ku lepszemu.
EDIT: rzucił się w oczy jeszcze jeden problem - praktycznie nie mamy zmienników na poziomie w środku pola, bo o ile przy stracie któregoś z obrońców czy napastnika można mieć nadzieję, że jakoś to będzie to strata Wilka bądź Nuneza będzie kompletną katastrofą. Ci zawodnicy będą chyba w tej rundzie eksploatowani do granic możliwości i mam tylko nadzieję, że dadzą radę kondycyjnie.