Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2012, 00:59
W pierwszej połowie wyglądało to całkiem nieźle ale w drugiej (nawet biorąc poprawkę na wiatr) coś jak by siadło. Nie wiem czy to Duńczycy zmienili ustawienie czy nasi siedli ale było bardzo niepewnie. Dwie rzeczy które mnie zaniepokoiły to: problemy z z wyjściem z pressingu w środku boiska w drugiej połowie (nawet wtedy gdy piłka była na ziemi i wpływ wiatru był ograniczony) i zmęczenie pod koniec meczu (mam nadzieję że to jest jeszcze ciągle efekt treningów a nie jakichś błędów w przygotowaniu kondycyjnym). Powiedział bym że na chwile obecna mamy 13 piłkarzy do gry (pierwsza 11 z dzisiejszego meczu z wyłączeniem Czekaja, Biton, Iliev i Lamey), 3 którzy rokują (Czekaj, Bunoza, Chavez) i 4 którzy musza jeszcze mocno popracować nad formą (Jirsak, Palić, Boguski, Jovanić). Bruda, Szewczyka i Sobola (ale jego oczywiście ze wzgledu na kontuzje) nie biorę pod uwagę. Biorąc pod uwagę intensywność czekającej nas rundy to troche mało. Wypada tylko liczć że "rokujący" i "szlifujący" wezmą sie w garść.
Paradoksalnie wygląda że najlepszą obsade mamy na prawej obronie. Dziś Jovanović zagał naprawdę solidnie (oczywiście pare błędów mu się przytrafiło) ale gdy ogladałem Lameya to grał też całkiem ok. W sytuacji awaryjnie zawsze można będzie wstawić J na stopera a L ma prawą obronę.
Środkowi wyglądają już trochę gorzej. Wydaje mi sie że pozycja Q jest niezagrożona. Chłop popełnia co prawda błędy (dzisiaj zdarzył mu sie jeden taki ale trzeba przyznać że od razu poszedł za akcją i go naprawił) ale biorąc pod uwagę że z koniecności drugim stoperam musi być ktoś w miarę świeży to jego doświadczenie będzie moim zdaniem przeważać jeśli chodzi o miejsce w składzie.
Odpowiedz cytując