|
Przeczytałem słynny "Pamiętnik Plankton (u)". Nie wiem ,co robi autor obecnie ale trzeba przyznać ,że w wielu momentach widać tam przebłyski twórczego geniuszu. Szczególnie opisy libacji alkoholowych i towarzyszące temu refleksje egzystencjalne, sceny humorystyczne, dosyć dobrze naszkicowane postaci. Dobry reżyser+scenarzysta mogliby na bazie tego memuaru zarobić sporo kasy i zyskać popularność ( kreskówka dla dorosłych, serial komediowy, komediodramat w ostateczności). Teksty stałyby się na pewno kultowe.
Co do samego forum... Latka lecą... Coraz częściej łapię się na tym ,że napiszę komentarz np. w temacie "polityka transferowa" ale potem go kasuje i nie umieszczam. Po co . Przecież od wielu lat w zasadzie jest to samo. Ci którzy są stosunkowo młodzi stażem ,piszą to samo co ci starsi tylko ,że wcześniej dość podobne obserwacje. Ze zmian to mamy stadion. To jest jakiś nowy element. ....a jak sobie przypomnę. Wieli Real Madryt. Pierwszy gwizdek. Ronaldo (ten gruby)-Raul zaczynają. Widać na ich ustach te uśmiechy podszyte szyderą. Jak nasz stadion wtedy wyglądał. Jeszcze ten przenośny blaszak. Te ruiny "z pierwszej wojny światowej" jak to określili hiszpańscy dziennikarze. ....a. Albo ten mecz z Lazio u siebie. Ileż ja nerwów straciłem.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.02.2012 o godz. 07:38.
|