KOALIK napisał(a):

|
Jakie wyniki? Jedynie z przejścia Liteksu można być dumnym, a reszta jest konsekwencją odpuszczania LE przez zespoły z lepszych ligi. Jeśli ta drużyna byłaby w rzeczywistości taka świetna, to byśmy wyraźnie prowadzili w lidze. Jeśli Śląsk oparty na Polakach zdobędzie mistrzostwo, a nie Wisła oparta na obcokrajowcach, to jestem ciekaw Twojej opinii. Miejsce na koniec tego sezonu będzie kolejną oceną transferów Valckxa. Liga jest najważniejsza, a puchary mogą tylko miłą niespodzianką, a nie na odwrót. Co do Polaków, to mimo wszystko plusów było więcej. Ja ludziom pokroju Valckxa dawno przestałem ufać, bo są ku temu realne podstawy.
|
To jaka jest różnica między potencjałem Wisły, a Sląska mogliśmy doskonale zobaczyć w meczu pomiędzy obiema drużynami gdzie zawodnicy z Wrocławia kopali się po czole i wywracali po podaniach Ilieva jak dzieci. Gdyby wzorem Wisły Sląskowi doszły takie apekty jak porażka w eliminacjach CL, liga europejska, kontuzja Sebka Mili to szukałbyś ich w dolnej części tabeli. Kontrakt z Valcxem trzeba przedłużyć... w normalnych klubach dyrektorzy sportowi pracują po kilka ładnych lat... przy tym nie wywala się ich jak umoczą trochę gotówki.