Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2012, 16:20
Tarann napisał(a):Wyświetl post

Jak dziecko. Robiłeś kiedyś w większej grupie ludzi? Zarządzałeś taką? Musiałeś oceniać pracę innych i decydować o ich roli?
Ten mecz był po to aby zawodnicy wiedzieli to co on. Ewentualnie jeśli czują że rola zmiennika im nie pasuje mogli to udowodnić. Uwierz mi że ta "dobra atmosfera w szatni" jest 100x ważniejsza niż elementy przećwiczone w jednym sparingowym meczu.

Nie wiem gdzie widzisz grę podobną do Maskanta? Chyba tylko w niektórych wyborach personalnych, co potwierdza pewnie niestrawna dla ciebie tezę że holender nie planował wielkiego spisku mającego doprowadzić Wisłę do upadku, tylko zabrakło mu .... wyczucia? i swoją szansę przegrał.
Wisla Kazia już gra zupełnie inaczej. Jest zajebisty odbiór ( piszę o drużynie z Wilkiem i Nuniezem) wynikający z mądrzejszego presingu ( gadał o tym Iwan i ma rację ), są odmacoszone stałe fragmenty gry, i jest, będąca wynikiem wyśmiewanej przez ciebie atmosfery "chęć gry". Nie wspominając o bardzie ofensywnej grze nie tyle na papierze co założeniach nie bronimy 1:0.

Twoje oczekiwanie inności jest zrozumiałe
Ale może na początek pomyśl a potem pisz. A kto wie, może efektem będzie nie kontynuacja mizernych przemyśleń a rozsądne wnioski. Trzymam kciuki żeby szczęście ci dopisało.
(...)
Wracając do tematu...
Moskal na pewno ma więcej IQ i nie sądze by pomyślał tak jak ty napisałeś . Jestem pewien że nawet nigdy by mu tak idiotyczny pomysł nie przyszedł do głowy.

Podstawowy argument ciśnie się na usta sam ! Jak można kogoś przydatność ocenić tylko po 1 sparingu? Jakiekolwiek decyzje podjęte na podstawie jednego meczu śmierdziały by grubą amatorszczyzną.

Dobra atmosfera to kolego zdrowa atmosfera, oparta na wspólne sportowej rywalizacji . Drużyna piłkarska to nie ekipa budowlana gdzie Majster stawia a wszyscy pija... Tutaj trener odpowiada za wyniki , nie musi żadnemu piłkarzowi tłumaczyć się ze swoich wyborów!

Udowodnić to musi KM, że Wisła nie popełniła błędu zawierzając mu prowadzenie drużyny. On doskonale jest tego świadomy gdyż niejednokrotnie o tym wspominał.

Do twojej prawdy o RM się poprostu nie odniosę . To nie moja interpretacja...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.02.2012 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując