Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2012, 14:14
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wymyślanie zdań logicznych niezgodnych z faktografią to chyba mitomania, nieprawdaż? Nie jest tu istotne, czy to prawda, a fałsz i czy bzdurę napisze Drozd, czy AS82. Co ja zresztą mam wymagać w tematach, gdzie nawet od moderatora, który dawał nutkę pluralizmu oczekuje się włożenia głowy pod topór... Ręce opadają.
Czyli jednak nie pomyliły Ci się słowa. Zwyczajnie używasz słów których nie rozumiesz . Cytat za wikipedią:
mitomania (łac. mitomania) lub też kłamstwo patologiczne, zespół Delbrückapatologiczna skłonność do kłamania, mijania się z prawdą i opowiadania nieprawdziwych historii, przedstawiających najczęściej opowiadającego w korzystnym świetle.
Ciekawy w jakim to świele przedstawiał się BBudowniczy pisząc o koalicjach PiS
Żeby było śmiesznie sformułowania w stylu: "pojawiłem się, stwierdziłem, że mitomania się szerzy i znikam" czy "ja niczego nie próbuję udowadniać" dają pewien asumpt do tego aby zastanowić się czy ich autor nie spełnia przypadkiem warunków zacytowanej powyżej definicji
Jeśli chodzi o komentarz o opadających rękach to zwróć proszę uwagę że ktoś postronny może uznać że masz w tym swój udział (myślę że nawet całkiem spory). Nie chcę już wracać do sprawy mitycznego raportu, ale wypisywanie bardzo kontrowersyjnych opinii (chociażby ostatnio o Orbanie) popartych równie dziwnymi argumentami przy jednoczesnym unikaniu merytorycznej poleminiki w tym względzie może budzić pewne (użyjmy eufemizmu) rozczarowanie.