Wyświetl pojedynczy post
Kaltenn
Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2012, 15:38
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...2-2230/6279786

tutaj link z programu.

Skandalem jest to co wyczynia obecna ekipa rządząca, jeśli chodzi o sprawę katastrofy smoleńskiej. Ale to co zobaczyłem i usłyszałem z ust marszałka sejmu Kopacz to przechodzi ludzkie pojęcie. W normalnych demokratycznych krajach takie rzeczy się nie dzieją. Chodzi mi o fałszowanie stenogramów, wypieranie się swoich słów. Gdyby istniały faktycznie niezależne media to takie kłamstwa nie schodziłyby z czołówek wszystkich dzienników czy to prasowych, czy telewizyjnych. Dla mnie jest skandalem, że tak ważna sprawa z perspektywy naszego państwa jak ta katastrofa, została potraktowana po macoszemu, w najlepszym wypadku, bo coraz więcej faktów wskazuje na to, iż były to działania zamierzone, a sprawy katastrofy po prostu nie chce się wyjaśnić.

Umiejętność mącenia ludziom w głowach to po prostu najwyższa półka, myślę, że sam Stalin nie powstydziłby się ludzi odpowiedzialnych za propagandę i tzw. PR naszego obozu rządzącego. Metody znane od dawna, jednak ludzie nadal się na nie nabierają. Dla przykładu znalezienie mitycznego wroga przed którym nas musi bronić, czyli aktualnie PiS, kibole, oszołomy, ciemnogród, faszyści. Kiedyś to byli imperialiści, wywrotowcy, chuligani i faszyści również. Takich zabiegów propagandowych można by podawać wiele, ale nie mam na to czasu, ani nerwów, a każdy trzeźwo myślący widzi co się dzieje. Pytanie tylko do czego musi dojść, żeby ludzie przejrzeli na oczy, bo większość nie zdaje sobie sprawy co się dzieje i łyka wszystko co pokażą w tv, albo napiszą w pewnych gazetach, bez jakiejkolwiek refleksji czy konfrontacji z rzeczywistością, przy okazji ludzi mających inne zdanie obrzuca się epitetami.