Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2012, 15:58
Markus
Zle mnie odbierasz. Ja nie chce inwestycji w szkolenie, bo mi sie nie "podobaja" obcokrajowcy. Nie. Jakbym byl przekonany ze ten model nam zapewni w miare regularne sukcesy, to by ta akademia mi zwisala i powiewala Ale ja w ten model nie wierze. Nie z ta kasa ktora dysponujemy, i nie z tymi realiami w ktorych sie obracamy. No panowie, skoro my nawet w Polsce nie placimy najwiecej to... o czym mowimy.
A ty... patrzysz na swiat w rozowych okularach i tego niedostrzegasz. Poprostu zero obiektywnosci. "Przeplacani krajowi gracze". A niby za ile Legia tych Borysiukow, Rybusow, Zyr, czy Wolskich kupila? I ile Ci gracze zarabiaja? "Spartak zlekcewazyl Legia tak jak Twente nas". Jesli Spartak na formacji defensywnej wystawil rezerwy rezerw to masz racje, tez ich tak zlekcewazyli "Przychody wieksze niz jednorazowa sprzedaz Borysiuka". Ale Legia nie wybierala miedzy premiami z UEFA a kasa za Borysiuka. Zarobili na premiach z UEFA, plus 2 mln euro za grajka ktorego wypromowali. My kogo wypromowalismy? Bitona ktory nie jest nasz Itd., itp.

Wszyscy tu zachwycacie sie Stanem, ze to wielki fachowiec i ze przyjechal z "cywilizowanego" pilkarsko kraju. No, to ja radze sobie zerknac na czym ten kraj, Holandia, budowal swoja potega. Nie czasami na... szkoleniu? Radze tez posluchac co mowi Stan o szkoleniu. Jesli sie uczyc to od najlepszych. Gdzie bylaby dzis pilka holenderska ze szkoleniem na poziomie Polski?

P.S
Cytat:
Tylko ktoś całkowicie niepoważny może liczyć, że da więcej niż 2-3 porządnych piłkarzy raz na parę lat
Akademia to nie tylko potencjalne "przyszle gwiazdy". To tez szereg sredniakow ktorych my i tak musimy kupowac (czyli gracze pokroju Kirma, Genkova, Diaza, Paljica, Wilka, itd.) i, tak, to my przeplacamy. Inna stawka zadowoli "reprezentanta" Kirma, inna jakiegos mlokosa z akademii.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 02.02.2012 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując