Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2012, 12:21
Szpen napisał(a):Wyświetl post
hipokryzja, kłamstwo, wyolbrzymianie i szerzenie nienawiści jest na niebotycznym poziomie.

W Polsce zatrudnionych jest 16 mln ludzi, 13% bezrobocia. Najniższą pensję czyli 1500 zł, dostaje 650 tysięcy ludzi. To jest 4% pracujących!, a w nich sprzątaczki,pracownicy małych osiedlowych sklepów,ochroniarze na rencie. W skrócie niewykwalifikowani.
To byla odpowiedz na moj tekst? Fajna rozmowa.
- dwa plus dwa rowna sie cztery.
- a wlasnie ze nie bo kwas siarkowy ma symbol H2O

Do ludzi z najnizsza pensja dodaj tych zatrudnionych bez umowy i sie okaze ze to juz jest armia ludzi. Doloz do tego bezrobotnych, rencistow i emerytow i sie okaze ze ludzi zyjacych ponizej progow ubostwa wg standardow europejskich jest w Polsce bodaj 60%.

Ty siegasz po raporty, ja siegam po zycie. Przyklad z niedawna, pewien Aquapark w Polsce. Czlowiek z kierownictwa:
"Mamy 70% ludzi zatrudnionych na czarno, firma sprzatajaca ma zakaz uzywania cieplej wody i srodkow chemicznych bo nas na to nie stac, nigdy nie bylismy rentowni ale teraz jest jeszcze gorzej bo nam zwiekszyli podatek od gruntu czterokrotnie, gaz, prad i woda to juz sa wydatki kosmiczne i urosly przez ostatnie 5 lat lacznie o jakies 80% a na pewno pojda jeszcze w gore. Gmina musi dokladac do interesu."
Bedziesz kiedys kogos zatrudnial to sie przekonasz po pierwsze ile kosztuje jeden pracownik, po drugie zetkniesz sie z problemami typu "nie chce umowy bo mi komornik wejdzie, robie na czarno", z pracownica ktora po miesiacu przynosi swistek od lekarza ze jest w ciazy i musi isc na zwolnienie. z czlowiekiem ktory przyjdzie popracowac tylko po to zeby za chwile odejsc i isc na zasilek. I tak dalej...

Ja nie narzekam na swoje warunki zatrudnienia, wiekszosc znajomych tez daje rade wiec nie obracam sie w srodowisku bezrobotnych i pracujacych za minimum tak zeby znac ten problem na co dzien z wlasnego zycia ale to nie jest powod zeby nie widziec go u innych.
WISŁA PANY !!