Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2012, 15:54
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze skąd wiesz czy już nie złożyliśmy oferty? Celebanowi NIGDZIE się nie spieszy z podpisywaniem nowego kontraktu. Jedynie kontuzja może spowodować że zostanie od lata na lodzie. Jeżeli dochodzi do niego wstępne zainteresowanie przez kluby z Bundesligi to wątpie żeby teraz podpisał kontrakt z nami mając tak dobrą pozycje negocjacyjną.
Z jednej strony po transferze Garguły powinniśmy się wstrzymywać, z drugiej im bliżej końca kontraktu tym będzie więcej konkretnych ofert.

Powiedz mi jak mamy się zorientować czy ktoś jest w stanie tyle zapłacić? Wystawić ogloszenie na gumtree? Wysłać faxy do wszystkich klubów z zapytaniem czy nie chcą Bitona za 2.5 mln euro?

Zalatuje mi tutaj doświadczeniem wyciągniętym z Football Managera.
No tak, nikt nie powie nam, że go od nas odkupi bo korzystniej go odkupić od Belgów. Jednak sądzę, że Stan akurat ma na tyle dobre rozeznanie na rynku, że wie, czy i gdzie ewentualnie szukać konkretnego kupca, który da tyle ile potrzebujemy. Sądzę, że 2.5 mln euro za Bitona to nie jest nierealna cena. Tym bardziej po transferach Mierzejewskiego, czy Lewandowskiego to nie są kosmiczne pieniądze. Co prawda 2.5 mln euro za Piecha, czy Jankowskiego to kosmos, bo obaj łącznie są warci może 1/3 tej kwoty. Biton strzelił kilka goli w pucharach, miał kilka asyst i w tym roku skończy dopiero 24 lata. Z pewnością jest wart 1.6 mln euro. Tylko, czy nas na to stać. Jeżeli chcemy budować klub odnoszący co roku sukcesy w Europie to powinno.

PS. Słyszałes kiedyś o zawodniku który mając do wyboru poważny zagranczny klub i polską ligę wybrał nasza bo "ma pewny plac"? Bo ja nie i nie wierze, że ktoś taki się znajdzie.
Było kilku takich. To jest często argument naszych drużyn. Konkretnych nazwisk nie pamiętam w tej chwili.
Odpowiedz cytując