Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2012, 13:58
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Czemu Ci ręce opadają? Realna kwota za jaką go można sprzedać.

W takich sytuacjach najlepiej teraz złożyć ofertę. Za miesiąc może przedłużyć umowę ze Śląskiem, albo podpisać z kimś innym kontrakt. Nie stoimy na straconej pozycji. W maju może być różnie, do tego czasu pewnie podpisze z kimś kontrakt

Borussia może o niego walczyć, a my możemy z nią wygrać wyścig z jednego prostego powodu. W BVB nie miałby pewnego miejsca w podstawowym składzie, a być może nie przebiłby się do meczowej 18-stki. U nas jest łatwiej. Wisła to dobre miejsce do rozwoju sportowego. To młody zawodnik, korzystniej dla niego przez 2 lata ograć się w Polskiej Ekstraklasie i potem jako ograny zawodnik (jak Marcelo) odejść do dobrej zagranicznej drużyny. To jedyny aspekt, w którym mamy szansę wygrać wyścig z BVB.

Ta prowizja sądzę, że może być o połowę mniejsza. Nawet dla 400 tysięcy euro pewnego zarobku warto. Tym bardziej, że w umowie z nowym klubem Bitona można by zawrzeć gratisy typu "10% od kolejnego transferu". Nie jesteśmy klubem, któremu nie opłaca się schylić po kilkaset tysięcy euro. 400-500 tysięcy euro to połowa kwoty wykupienia Nuneza. Jednak wcześniej trzeba się zorientować, czy ktoś jest skłonny wydać minimum 2.5 mln euro za Bitona.
Po pierwsze skąd wiesz czy już nie złożyliśmy oferty? Celebanowi NIGDZIE się nie spieszy z podpisywaniem nowego kontraktu. Jedynie kontuzja może spowodować że zostanie od lata na lodzie. Jeżeli dochodzi do niego wstępne zainteresowanie przez kluby z Bundesligi to wątpie żeby teraz podpisał kontrakt z nami mając tak dobrą pozycje negocjacyjną.

Powiedz mi jak mamy się zorientować czy ktoś jest w stanie tyle zapłacić? Wystawić ogloszenie na gumtree? Wysłać faxy do wszystkich klubów z zapytaniem czy nie chcą Bitona za 2.5 mln euro?

Zalatuje mi tutaj doświadczeniem wyciągniętym z Football Managera.

PS. Słyszałes kiedyś o zawodniku który mając do wyboru poważny zagranczny klub i polską ligę wybrał nasza bo "ma pewny plac"? Bo ja nie i nie wierze, że ktoś taki się znajdzie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując