Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2012, 03:06
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Melikson na skrzydle? Marnotrawienie potencjału. Podwieszony pod napastnikiem wolny elektron to idealna pozycja. W środku Garguła z Wilkiem, na bokach Małecki i Iliew. Obrona Nunez Bunoza Jaliens Jovanovic (kolejność przypadkowa). W bramce wiadomo;-) Mój idealny skład i chyba najsilniejszy.
Może być i Iliew zamiast Kirma, ale istotą sprawy jest miejsce dla Andraża na ławie , a nie w pierwszym składzie.

Po drugie Melikson na skrzydle mógłby się zmieniać pozycją z Gargułą który w GKS B. grywał i na lewej pomocy, taka wymienność funkcji jest czymś naturalnym w piłce nożnej. /Melikson, Garguła, Małecki/, lub /Małecki, Melikson, Iliew/ daje szanse na grę dwoma def. pomocnikami, a jeden def. czyli Wilk (Garguła jest za słaby przy odbiorze piłki, pozostaje więc jako drugi def. pom. Diaz, lub Jirsak, jesli Nunez miałby sie pojawić na LO) to przy niepewnej obronie dość ryzykowny wariant, powinnismy nadal grać jednak dwoma def. pom.
Problemem jest stała obecność w pierwszym składzie Kirma i moje propozycje eliminują tą kwestie, zachowując możliwość gry dwoma def, pom.
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Ja co do Nuneza mam inne zdanie, dla mnie ewidentnie chlopak nadaje sie na pomocnika w koncowce sezonu i w sparingu ze Szwedami to tylko potwierdzal. A ze jest alternatywa na LO to tylko dodatkowy plus na rzecz jego wykupienia w czerwcu...
Co do Nuneza, to nie jest kwestia gdzie on ma grać , tylko czy Diaz na LO da radę, bo jesienią nie dawał i stąd Nunez na LO byłby lepszym rozwiązaniem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.01.2012 o godz. 03:20.
Odpowiedz cytując