|
Senior Member
|

29.01.2012, 22:00
|
chopin napisał(a): 
|
Ja uważam że Naszym największym wzmocnieniem będzie powrót do formy kilku piłkarzy jak nie całej drużyny. A nie transfery
|
No i to jest złota myśl (bo dobre zgranie drużyny to b.ważny element gry), choć z jeden transfer by się jednak przydał.
Też uważam że jesienią gdybyśmy grali z Meliksonem i Małeckim (ale i ze zdrowym Sobolewskim , którego i wiosną niestety może braknąć), a przede wszystkim wykrzesali z obecnego potencjału więcej to nasze miejsce byłoby na szpicy tabeli, bo z tego potencjału ludzkiego można wyciągnąć znacznie więcej niż zrobił to RM jesienią.
Tyleż że zamiast Kirma grać powinniśmy na skrzydłach Meliksonem i Małeckim, a na środku widziałbym Garułę, obok Wilka i …Diaza (ew. Jirsaka). Nuneza widziałbym zaś na LO, co jak widać powoduje nadal problemy z obsadą pozycji drugiego def. pomocnika lub LO. Diaz zagrał przyzwoicie, ale na tle lepiej przygotowanych szybkościowo rywali znowu mogą być problemy jeśli będzie grał na LO. Cieszy względnie dobra postawa Jaliensa, ale znowu istota sprawy to rywal na wstępnym okresie przygotowawczym. Myślę więc że powinno się znaleźć miejsce dla Jovanovicia w obronie, a zwłaszcza dla Bitona w ataku, stawianie na Genkowa jest takie jak na Kirma, jak dla mnie na siłę i wbrew logice. Liczę też na to, iż wiosną pokaże znacznie więcej Iliew niż uczynił to jesienią w naszej drużynie.
Generalnie więcej Bitona a mniej Genkowa, oraz Kirm mimo wszystko na ławkę, bo ileż razy można marnować wysiłek całej drużyny, nie wykorzystując kolejnych sytuacji bramkowych wypracowanych przez kolegów.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.01.2012 o godz. 22:15.
|
|