|
Skoro już jesteśmy przy "wypominkach" dla uefy, to ja też mam pytanie. Czytałem kiedyś, że Elche nie wypłaciło Wisełce całej kasy za Franka w jednej transzy, tylko z braku $$$ płatność dzieliło na części, ale czy wszystko wypłaciło? Jeśli uefa taka skora do odbierania naszym pieniędzy, to czy zasada ta obowiązuje też w drugą stronę? Dlaczego nie ma ze strony klubu żadnego info w tej sprawie?
Przy okazji - kompletnie nie rozumiem Cupiała. Jest kryzys, OK, ale tracić w głupi sposób tyle pieniędzy i tolerować bliskość "niezatapialnego" i jego kumplowanie się z wyjątkową hieną i złodziejem A. M. ? Jeśli ten gościu nie miał nic wspólnego ze wspominanymi transferami, to powinien pójść do więzienia za wyłudzenie, a nie dostawać za nic ponad pół melona, prawda? Czyżby Cupiał lubił być okradany z tak dużych sum, a jednocześnie skąpił na transfery? O co tu do *** nędzy chodzi, rozumie to ktoś?
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|