Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2012, 21:28
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
A w Śląsku jacyś reprezentanci krajów europejskich grają? Śląsk pewnie się martwi, że ci z Legii nie wystąpią w reprezentacji?
UEFA nie ma nic tu do rzeczy. Śląskowi to pasuje, że Legia będzie zmęczona - w Portugalii pewnie mecz będzie o 22.00, Legia przyleci do kraju w piątek, w sobotę trening i w niedzielę mecz z wypoczętym głównym rywalem. Ja się nie dziwię i rozumiem. Ale UEFA i reprezentacja nie mają nic do tego.
Ostatnio nawet jeden z zawodników Śląska strzelił bramkę dla reprezentacji.
A jeśli chodzi o meritum cytaty z piątkowego PS (jeśli jesteś zainteresowany znajdź sobie więcej, na temat tej dyrektywy popełnili tam cały artykuł):
"Skłania się ku temu, by mecz odbył się w niedzielę. Powołuje się na dyrektywę FIFA mówiącą o tym, że piłkarze powołani do reprezentacji muszą stawić się na zgrupowaniu najpóźniej 48 godzin przed rozpoczęciem meczu. Bo właśnie w środę, 29 lutego, biało-czerwoni zmierzą się na Stadionie Narodowym z Portugalią (godz. 20.30). I jeśli mecz Śląska z Legią odbyłby się w poniedziałek, a selekcjoner chciał skorzystać z piłkarzy obu drużyn, ci nie mieliby szans dotrzeć na zgrupowanie kadry na czas."
I sam Franek:
"Nie mówię, że nie powołam zawodników Legii czy Śląska, bo jeszcze nie przyszedł czas na wysyłanie nominacji, ale powtarzam: najwyżej nie zagrają. Przecież jeżeli mecz faktycznie będzie w poniedziałek, to pojawią się na zgrupowaniu w poniedziałek wieczorem, we wtorek rozruch, a w środę już mecz - stwierdził Smuda."
A zatem jednoznacznie: UEFA (a nawet FiFA) i reprezentacja są tu czynnikiem decydującym.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 28.01.2012 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując